Nieuwe ‘Pretty Little Liars’-serie komt binnenkort op HBO Max: dit weten we tot nu toe

Pretty Little Liars is binnenkort terug! Een paar weken geleden kondigde HBO Max aan dat er, na Pretty Little Liars: The Perfectionists (2019), nóg een vervolgserie aan zit te komen: Pretty Little Liars: Original Sin. En volgende maand is het al zover. In dit artikel lees je alles over deze spinoff-serie en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

Waar gaat ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ over?

Een nieuw groepje Little Liars staat op in deze spin-off van Pretty Little Liars. Het is twintig jaar nadat een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Milwood—vlak naast Rosewood, wat we natuurlijk allemaal kennen uit de originele serie—opschrikte. Een onbekende aanvaller heeft het op een nieuwe vriendinnengroep (volgens HBO Max “een bonte mengeling van tienermeisjes“) gemunt. Zij moeten niet alleen boeten voor de geheime zonden van hun ouders, twee decennia geleden, maar ook voor hun eigen zonden. A is dus terug!

Waar de vorige spin-off series een beetje een andere kant op gingen, lijken we met ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ weer terug te gaan naar de basis. Je hoort zelfs het iconische Two Can Keep a Secret in de teaser trailer. Bekijk hem hieronder alvast om in de stemming te komen. En een leuk detail: de serie komt van Roberto Aguirre-Sacasa, de maker van Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale.

Hoe verhoudt ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ zich tot ‘Pretty Little Liars’?

In deze spin-off serie spelen personages uit de originele Pretty Little Liars geen vaste rol, maar het speelt zich wel af in hetzelfde universum. We bevinden ons dus in Millwood, een paar kilometers van PLL’s Rosewood verwijderd. Dit betekent dat er een nieuw verhaal is, maar waarschijnlijk wel met wat verwijzingen naar de goede oude tijd. De maker van de serie, Roberto Aguirre-Sacasa, zegt hier tegen Entertaintment Weekly het volgende over:

“We vinden het een fijn idee dat Rosewood bestaat. We refereren ernaar. Er zijn zeker easter eggs te vinden in het eerste seizoen.”

Of er ook echt cameo’s zijn van de oude Little Liars, dat is nog niet bekend…

Wie zitten er in de cast van ‘Pretty Little Liars: Original Sin’?

Waar je in ‘Pretty Little Liars: The Perfectionists’ nog wel wat bekende gezichten terugzag, komt ‘Original Sin’ met een compleet nieuwe cast. Geen grote rollen voor Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Troian Bellisario en Sasha Pieterse dus, maar een volledige set nieuwe acteurs.

Chandler Kinney (Lethal Weapon) speelt Tabby, een aan horrorfilms verslaafde aspirant-filmmaker. Maia Reficco (Kally’s Mashup) kruipt in de huid van Noa, een cynische leerling die zich dagelijks uitslooft op de atletiekbaan en de hele zomer in de jeugdgevangenis doorgebracht heeft. Het personage van Zaria (Black-ish) heet Faran en is een getalenteerde ballerina die er alles aan doet om Millwood te verlaten. Malia Pyles (Baskets) speelt Minnie, die door haar jeugdtrauma’s het liefst zoveel mogelijk tijd in de virtuele wereld doorbrengt, in plaats van in de echte.

Tot slot zien we Bailee Madison (Bridge to Terabithia, Just Go With It) terug als tienermoeder Imogen. Andere acteurs die hun opwachting maken, zijn Mallory Bechtel, Carson Rowland, Jordan Gonzalez en Alex Aiono.

Wanneer komt ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ op HBO Max?

We hoeven nog maar een klein maandje te wachten, want vanaf donderdag 28 juli 2022 is het zover! Dan gaat ‘Pretty Little liars: Original Sin’ in première op HBO Max. Het uitzendschema, dat je hieronder vindt, vereist wat uitleg. Op de 28ste verschijnen er direct drie afleveringen op de streamingdienst. De twee weken daarna, op 4 augustus en 11 augustus, verschijnen er steeds twee afleveringen. Op 18 augustus (drie weken na de première) wordt er afgesloten met nóg eens drie afleveringen. In totaal komen er dus tien afleveringen online.

Hieronder vind je het uitzendschema met de aflevering, de titel, de releasedatum en de weekdag. Alle afleveringen verschijnen op 09:00 uur ’s ochtends op de streamingdienst.

AfleveringTitelWeekdagDatumNederlandse tijd
1“Spirit Week”Donderdag28 juli 202209:00 uur ’s ochtends
2“The Spirit Queen”Donderdag28 juli 202209:00 uur ’s ochtends
3“Aftermath”Donderdag28 juli 202209:00 uur ’s ochtends
4“The (Fe)male Gaze”Donderdag4 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
5“The Night He Came Home”Donderdag4 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
6“Scars”Donderdag11 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
7“Carnival of Souls”Donderdag11 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
8“Bad Blood”Donderdag18 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
9“Dead and Buried”Donderdag18 augustus 202209:00 uur ’s ochtends
10“Final Girls”Donderdag18 augustus 202209:00 uur ’s ochtends

Waar kun je ‘Pretty Little Liars: Original Sin’ online kijken?

Omdat dit een HBO Max Original-serie is, kun je dit enkel en alleen op het video on demand-platform HBO Max kijken. Op andere streamingdiensten, zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video, zal de serie niet verschijnen. Op HBO Max is ook de originele serie ‘Pretty Little Liars’ te vinden én kun je terecht voor de spin-off ‘Pretty Little Liars: The Perfectionists’.

Meer informatie over de serie

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.

TitelPretty Little Liars: Original Sin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Mysterie
Release datum28 juli 2022 (09:00 ’s ochtends Nederlandse tijd)
MakersRoberto Aguirre-Sacasa
CastBailee Madison, Chandler Kinney, Maia Reficco, Zaria, Malia Pyles, Mallory Bechtel, Carson Rowland, Jordan Gonzalez, Alex Aiono

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.