Hier ken je de presentatrice van het Eurovisie Songfestival 2024 van

Het muzikale feest is losgebarsten in Malmö. Op dinsdag 7 mei is het Eurovisie Songfestival 2024 van start gegaan. Uiteraard wordt er weer een geweldige show neergezet, die aan elkaar gepraat wordt door twee Zweedse bekenden. Maar waar ken je de presentatrice van het Songfestival eigenlijk van?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Waar ken je de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2024 van?

Op dinsdag 7 mei, donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei staat het Eurovisie Songfestival op het programma. In drie spetterende liveshows kijken we naar optredens van allerlei Europese landen. Tussen de performances door wordt er heel wat gepraat door een Zweeds presentatieduo. Beide vrouwen kunnen je bekend voorkomen. Het zijn Petra Mede en Malin Åkerman, en wij vertellen je waar je ze van kunt kennen.

Wie is Petra Mede?

Petra Mede is een echte Songfestival-coryfee. Al twee keer eerder presenteerde zij het Songfestival. Dit was in 2013 in Malmö en in 2016 in Stockholm. Bij de echte Eurovisie-fans is het dus een absolute bekende, waardoor het publiek zo enthousiast op haar reageert bij de liveshows. De Zweden kennen haar ook als comédienne. Ben je meer van de films en series? Misschien ken je haar dan wel van de bekende Netflix-serie Bonusfamiljen.

Wie is Malin Åkerman?

Petra Mede wordt bijgestaan door Malin Åkerman. Zij is model en heeft ook als actrice een indrukwekkend CV op haar naam staan. Misschien ken je haar uit films als The Proposal, The Heartbreak Kid en Wanderlust. Inmiddels heeft ze meer dan vijftig titels op haar naam staan. Dit is haar eerste presentatieklus.

→ Benieuwd naar Malins acteerwerk? Bekijk direct The Proposal 🤩

Joost Klein treedt op donderdag 9 mei op

Joost Klein brengt namens Nederland het opzwepende Europapa ten gehore. De Friese performer is ingedeeld in de tweede halve finale op donderdag 9 mei en is dan als zestiende aan de beurt, waarmee hij de afsluitende act van de avond is. Naar schatting zal hij dus rond 22:30 uur staan te hakken op het podium. Hij moet het opnemen tegen onder meer België, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk.

Tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei verschijnt Joost als allerlaatste op het podium. Mocht hij ons nou zo weten te verrassen dat hij door mag naar de finale, dan zal zijn optreden op zaterdag 11 mei herhaald worden. Dan wordt ook de grote winnaar gekroond. Dit zijn alle data van het Eurovisie Songfestival 2024:

UitzendingWeekdagDatumTijd
Eerste halve finaleDinsdag7 mei 202421:00 uur
Tweede halve finaleDonderdag9 mei 202421:00 uur
FinaleZaterdag11 mei 202421:00 uur
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.