Premier League Darts play-offs live kijken op tv en online | Donderdag 25 mei 2023

Na 16 speelrondes en heel veel spannende duels is het vandaag eindelijk tijd voor de finale play-offs van de Premier League Darts 2023 in The O2 Arena in Londen. Veel dartsliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden van het grote dartstoernooi op tv en online kijken kunnen op 25 mei 2023. Tijdens het evenement komt onder andere Michael van Gerwen in actie. Gaat hij ook dit jaar met de winst vandoor en kan hij daarmee zijn kampioenstitel verdedigen? In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het dartstoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de finale play-offs uit de Premier League Darts (op 25 mei) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote dartswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de finale play-offs van de Premier League Darts per videodienst in Nederland. 👉 Ook hebben we alle andere dartsduels die dit jaar plaatsvinden voor je op een rij gezet.

✅ Viaplay➡️ Ga meteen naar de Premier League Darts finale play-offs van 2023 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke deal 12,5% korting op een jaarabonnement.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darten te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze dartsfinale is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de play-offs jammer genoeg niet zien.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

Premier League Darts finale via tv kijken

Lang waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. In 2022 werd echter bekendgemaakt dat je vanaf dat jaar niet meer bij RTL, maar wel bij de nieuwe streamingdienst Viaplay naar alle wedstrijden van PDC Darts zou kunnen kijken in het vervolg. Natuurlijk is hier ook het populaire en belangrijke WK Darts 2023-24 te zien. Een abonnement kost €13,99 tot €15,99 per maand, afhankelijk van de keuze voor een maand- of jaarlidmaatschap.

Met het lidmaatschap bij Viaplay krijg je buiten darts ook toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films & series en nog veel meer. De dienst kun je via je tv kijken en staan er apps op verschillende apparaten.

CompetitiePremier League Darts finale
SportDarts
DatumDonderdag 25 mei
LocatieThe O2 Arena, Londen, Verenigd Koninkrijk

Informatie over de dartswedstrijd

We hoeven je natuurlijk als dartsliefhebber niet te vertellen dat de 2023 Premier League Darts een ontzettend groots en belangrijk evenement in het PDC dartsseizoen is. Het is dan ook razend populair en wordt door veel fans wereldwijd bekeken. Verspreid over 16 wedstrijden, ook wel speelrondes genoemd, strijden de acht beste darters van de wereld om het kampioenschap. De PDC Order of Merit-ranking speelt een grote rol tijdens de organisatie van het toernooi. De vier hoog geplaatste spelers uit deze ranking mogen sowieso deelnemen. Dit jaar waren dat Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price en ‘onze’ Nederlandse trots Michael van Gerwen. Na de Masters werden de andere vier spelers bekendgemaakt door de Professional Darts Corporation: Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en Chris Dobey.

Vorig jaar vond de achttiende editie van het dartstoernooi plaats en werd tevens de eerste keer het nieuwe knock-out systeem toegepast. Van 3 februari tot en met 26 mei vonden de 16 speelrondes plaats, waarnaar op 13 juni 2022 de finale werd gespeeld in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. ‘Onze’ Michael van Gerwen wist de kampioenstitel binnen te hengelen. Tijdens de zenuwslopende finale nam hij het op tegen de Engelsman Joe Cullen, die al vroeg in de wedstrijd de druk hoog opvoerde. Toch ging het ieder duel gelijk op, waardoor een winnaar uitbleef. Pas in de allerlaatste leg (11-10) wist Mighty Mike via de dubbel 14 de winst naar zich toe te trekken.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.