Premier League Darts 2024: live kijken op tv en online

De 20e editie van het razend populaire PDC-evenement met de acht beste darters van de wereld is weer in volle gang: de Premier League Darts 2024. In dit artikel vind je hoe het speelschema er precies uitziet en hoe je op tv en online kijken kunt naar alle partijen.

Premier League Darts 2024: dartstoernooi van 1 februari tot en met 23 mei

De 2024 Premier League Darts is een groot evenement in het PDC dartsseizoen. Daarin strijden de acht beste darters van de wereld om het kampioenschap, verspreid over zestien wedstrijden. Het toernooi is deels georganiseerd op basis van de PDC Order of Merit-ranking. De vier hoog geplaatste spelers, mogen sowieso deelnemen. Dit jaar zijn dat Michael van Gerwen, Michael Smith, Nathan Aspinall en Luke Humphries. Vervolgens werden door de Professional Darts Corporation de andere vier spelers bekendgemaakt: Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross en Luke Littler.

  1. 🇳🇱 Michael van Gerwen – Mighty Mike
  2. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith – Bully Boy
  3. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall – The Asp
  4. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Luke Humphries – Cool Hand Luke
  5. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright – Snakebite
  6. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price – The Iceman
  7. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Rob Cross – Voltage
  8. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Luke Littler – The Nuke

Er is een totale prijzenpot van welgeteld £1.000.000 (omgerekend ongeveer €1.127.250) beschikbaar gesteld voor de Premier League Darts, waarvan elke keer £10.000 wordt uitgedeeld aan de winnaar. Aan het einde van alle speelrondes krijgt de winnaar £275.000 en de runner up wordt beloond met £125.000. Daarna volgen de halve finalisten (£85.000) en plaats 5 (£72.000), plaats 6 (£70.000), plaats 7 (£65.000) en plaats 8 (£60.000).

Eerstvolgende wedstrijd:
🏆 Premier League Darts
🎟️ Speelronde 1: Cardiff
🗓️ Donderdag 1 februari 2024
⏰ Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ Motorpoint Arena in Cardiff, Wales
📺 Viaplay → Kijk meteen Premier League Darts bij Viaplay (vanaf €12,79 p/m)

Zin om alvast in de stemming te komen? Dan hebben we een kijktip met een leuke video voor je: aflevering 1 van The Darts Show: All Access Premier League. Daarin geeft de dartsorganisatie een cameracrew toegang achter de schermen van het toernooi.

Zo kun je op tv en online kijken naar de Premier League Darts 2024

Als dartsliefhebber ken je inmiddels vast de streamingdienst Viaplay. Sinds de lancering van het video on demand-platform begin vorig jaar mogen zij voor minstens vijf jaar alle wedstrijden van PDC Darts vertonen, waardoor je zowel online als op tv naar alle matches kunt kijken. Daaronder valt dus ook de Premier League.

Maar je kunt op meer manieren dan via de Viaplay-livestream legaal naar de Premier League Darts kijken in 2024. In de onderstaande tabel hebben wij op een rijtje gezet hoe het zit met de uitzendrechten per streamingdienst en via de links kun je direct beginnen met kijken. Hier vind je een aantal grote video on demand-platforms, waaronder Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Videoland en natuurlijk Viaplay zelf.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de Premier League Darts 2024 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je er gratis een abonnement op F1 TV Pro bij.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar darten of andere sporten te kijken.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

Speelschema van Premier League Darts: 1 februari tot en met 23 mei 2024

Hieronder vind je het exacte programma van de 2024 Premier League Darts. In elke kolom lees je welke speelronde het betreft, maar ook op welke datum de wedstrijd is in welke arena (inclusief desbetreffende stad en land). Vervolgens vind je er ook in terug wie elke ronde wist te winnen.

RondeDatum (2024)ArenaStadLandWinnaar
11 februariMotorpoint ArenaCardiff🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales…?
28 februariMercedes-Benz ArenaBerlijn🇩🇪 Duitsland…?
315 februariOVO HydroGlasgow🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland…?
422 februariUtilita ArenaNewcastle🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
529 februariWestpoint ArenaExeter🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
67 maartBrighton CentreBrighton🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
714 maartMotorpoint ArenaNottingham🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
821 maart3ArenaDublin🇮🇪 Ierland…?
928 maartSSE ArenaBelfast🇬🇧 Noord-Ierland…?
104 aprilAO ArenaManchester🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1111 aprilUtilita ArenaBirmingham🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1218 aprilRotterdam AhoyRotterdam🇳🇱 Nederland…?
1325 aprilM&S Bank ArenaLiverpool🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
142 meiP&J LiveAberdeen🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland…?
159 meiFirst Direct ArenaLeeds🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1616 meiUtilita ArenaSheffield🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland…?
Play-offs23 meiThe O2Londen🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?

Huidige stand van de Premier League Darts 2024

We werken het onderstaande overzicht van de huidige stand in de Premier League Darts 2024 regelmatig bij. Momenteel, voorafgaand aan de eerste speelronde, staat de teller bij alle darters op nul punten. Hierbij is het goed om te weten dat de eerste vier plekken na de 16 rondes mogen strijden in de play-offs, terwijl de laatste vier plekken hiervoor afvallen. De punten worden als volgt verdeeld: vijf punten voor winst per ronde, drie punten voor de runner-up en twee punten voor elke halve finalist.

PositieDarterPunten
1Michael van Gerwen🟢 0
2Michael Smith🟢 0
3Nathan Aspinall🟢 0
4Luke Humphries🟢 0
5Peter Wright🔴 0
6Gerwyn Price🔴 0
7Rob Cross🔴 0
8Luke Littler🔴 0

Afbeelding ter illustratie