Premier League Darts 2023: live kijken op tv en online

De negentiende editie van het razend populaire PDC-evenement met de acht beste darters van de wereld is weer in volle gang: de Premier League Darts 2023. In dit artikel vind je hoe het speelschema er precies uitziet en hoe je op tv en online kijken kunt naar alle partijen.

BetCity

Premier League Darts 2023: dartstoernooi van 2 februari tot en met 25 mei

De 2023 Premier League Darts is een groot evenement in het PDC dartsseizoen. Daarin strijden de acht beste darters van de wereld om het kampioenschap, verspreid over zestien wedstrijden. Het toernooi is deels georganiseerd op basis van de PDC Oder of Merit-ranking. De 4 hoog geplaatste spelers, mogen sowieso deelnemen. Dit jaar waren dat Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Vervolgens werden na de Masters de andere vier spelers bekendgemaakt door de Professional Darts Corporation: Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en Chris Dobey.

 1. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith – Bully Boy
 2. 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright – Snakebite
 3. 🇳🇱 Michael van Gerwen – Mighty Mike
 4. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price – The Iceman
 5. 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton – The Ferret
 6. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall – The Asp
 7. 🇧🇪 Dimitri Van den Bergh – The Dream Maker
 8. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chris Dobey – Hollywood

Er is een totale prijzenpot van welgeteld £1.000.000 (omgerekend ongeveer €1.127.250) beschikbaar gesteld voor de Premier League Darts, waarvan elke keer £10.000 wordt uitgedeeld aan de winnaar. Aan het einde van alle speelrondes krijgt de winnaar £275.000 en de runner up wordt beloond met £125.000. Daarna volgen de halve finalisten (£85.000) en plaats 5 (£72.000), plaats 6 (£70.000), plaats 7 (£65.000) en plaats 8 (£60.000).

Eerstvolgende wedstrijd:
🏆 Premier League Darts
🎟️ Speelronde 8
🗓️ Donderdag 23 maart 2023
⏰ Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ Utilita Arena in Newcastle upon Tyne, Engeland
📺 Viaplay → Kijk meteen Premier League Darts bij Viaplay (vanaf €13,99 p/m)
📺 BetCity → Kijk meteen Premier League Darts bij BetCity (gratis)

Zin om alvast in de stemming te komen? Dan hebben we een kijktip met een leuke video voor je: aflevering 1 van The Darts Show: All Access Premier League. Daarin geeft de dartsorganisatie een cameracrew toegang achter de schermen van het toernooi.

All Access Premier League | The Documentary | Episode 1

Zo kun je op tv en online kijken naar de Premier League Darts 2023

Als dartsliefhebber ken je inmiddels vast de streamingdienst Viaplay. Sinds de lancering van het video on demand-platform begin vorig jaar mogen zij voor minstens vijf jaar alle wedstrijden van PDC Darts vertonen, waardoor je zowel online als op tv naar alle matches kunt kijken. Daaronder valt dus ook de Premier League.

Maar je kunt op meer manieren dan via de Viaplay-livestream legaal naar de Premier League Darts kijken in 2023. In de onderstaande tabel hebben wij op een rijtje gezet hoe het zit met de uitzendrechten per streamingdienst en via de links kun je direct beginnen met kijken. Hier vind je een aantal grote video on demand-platforms, waaronder Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Videoland en natuurlijk Viaplay zelf. Ook vind je de livestream van de bookmaker BetCity in het overzicht. Zij mogen namelijk in Nederland ook de wedstrijden van dit toernooi vertonen, wat te zien is aan de rode ‘play’-knop naast elke bet van het toernooi. Een verschil is dat door hen geen Nederlandse verslaggeving en studioprogrammering wordt aangeboden, maar je kunt er wel matches volgen.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de Premier League Darts 2023 bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke actie 12,5% korting op een jaarabonnement.
BetCity➡️ Ga meteen naar de Premier League Darts 2023 bij BetCity. Deze bookmaker mag de beelden van dit dartstoernooi ook in Nederland vertonen. Als je je nu gratis aanmeldt, dan krijg je daarnaast een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darts te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar darten of andere sporten te kijken.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

Speelschema van Premier League Darts: 2 februari tot en met 25 mei 2023

Hieronder vind je het exacte programma van de 2023 Cazoo Premier League Darts. In elke kolom lees je welke speelronde het betreft, maar ook op welke datum de wedstrijd is in welke arena (inclusief desbetreffende stad en land). Vervolgens vind je er ook in terug wie elke ronde wist te winnen.

RondeDatum (2023)ArenaStadLandWinnaar
12 februariSSE ArenaBelfast🇬🇧 Noord-IerlandChris Dobey
29 februariMotorpoint ArenaCardiff🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 WalesGerwyn Price
316 februariOVO HydroGlasgow🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 SchotlandMichael Smith
423 februari3ArenaDublin🇮🇪 IerlandMichael van Gerwen
52 maartWestpoint ArenaExeter🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandMichael van Gerwen
69 maartM&S Bank ArenaLiverpool🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandMichael van Gerwen
716 maartMotorpoint ArenaNottingham🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandGerwyn Price
823 maartUtilita ArenaNewcastle🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
930 maartMercedes-Benz ArenaBerlijn🇩🇪 Duitsland…?
106 aprilUtilita ArenaBirmingham🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1113 aprilBrighton CentreBrighton🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1220 aprilRotterdam AhoyRotterdam🇳🇱 Nederland…?
1327 aprilFirst Direct ArenaLeeds🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
144 meiAO ArenaManchester🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1511 meiUtilita ArenaSheffield🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?
1618 meiP&J LiveAberdeen🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland…?
Play-offs25 meiThe O2Londen🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland…?

Huidige stand van de Premier League Darts 2023

We werken het onderstaande overzicht van de huidige stand in de Premier League Darts 2023 regelmatig bij. Momenteel, voorafgaand aan de achtste speelavond op 23 maart 2023 in de Utilita Arena in Newcastle upon Tyne, staat het er als volgt voor. Hierbij is het goed om te weten dat de eerste vier plekken na 16 rondes mogen strijden in de play-offs op 25 mei in The O2 in London, terwijl de laatste vier plekken hiervoor afvallen. De punten worden als volgt verdeeld: vijf punten voor winst per ronde, drie punten voor de runner-up en twee punten voor elke halve finalist.

PositieDarterPunten
1Michael van Gerwen🟢 22
2Gerwyn Price🟢 13
3Michael Smith🟢 12
4Nathan Aspinall🟢 11
5Dimitri van den Bergh🔴 9
6Chris Dobey🔴 8
7Jonny Clayton🔴 7
8Peter Wright🔴 2

Voorspelling van de bookmaker

Wie zijn nou eigenlijk de grote kanshebbers om de aanstaande ronde van dit toernooi te winnen? Vaak gebruikt men in deze kansberekening de voorspelling van bookmakers om een inschatting te maken. Deze wedkantoren raadplegen namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag en dus uiteindelijk op de winnaar van het toernooi.

Wij checkten hiervoor de wedstrijdpagina van bookmaker BetCity voorafgaand aan de achtste speelronde. Dit is op donderdag 23 maart 2023 in de Utilita Arena in Newcastle upon Tyne. Hier zagen we dat de kans op winst voor deze ronde volgens hen het grootst is voor de Nederlandse darter Michael van Gerwen met odds van 2.10. De top 3 van favorieten wordt op het moment van schrijven aangevuld door de Welshe Gerwyn Price en de Engelse regerend wereldkampioen Michael Smith met respectievelijk 4.00 en 4.50 als quoteringen. Deze odds zijn onderhevig aan live wijzigingen.


Veelgestelde vragen

 • Wat is de huidige stand van de Premier League Darts 2023?

  Op het moment van schrijven zijn de vier hoogst geplaatste darters in de stand van de Premier League Darts 2023 de Nederlandse Michael van Gerwen (22 punten), Welshe Gerwyn Price (13 punten) en Engelse Michael Smith en Nathan Aspinall (respectievelijk 12 en 11 punten).

 • Kun je op tv en online naar elke speelronde van de Premier League Darts kijken in 2023?

  Jazeker, er zijn twee manieren om via je televisie en online via een live stream te kijken naar elke wedstrijd van de Premier League Darts. In de tabel in dit artikel vind je precies hoe dat werkt.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.