De indrukwekkende docuserie ‘Prehistoric Planet’ is terug

Vorig jaar bracht Apple TV+ dinosaurussen tot leven in hun indrukwekkende docuserie Prehistoric Planet. Daarin gaan we onder leiding van Sir David Attenborough miljoenen jaren terug in de tijd en krijgen we een uniek inkijkje in de leefwereld van toen. De serie werd destijds geweldig ontvangen en is nu eindelijk terug voor een tweede seizoen. Vanaf vandaag komt er iedere werkdag een nieuwe aflevering online.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Apple TV+ kijken ✅

‘Prehistoric Planet’ is hyperrealistische docuserie over dinosaurussen

Heb je altijd al eens willen weten hoe de wereld er écht uitzag 66 miljoen jaar geleden? Daarvoor moet je dus bij Prehistoric Planet zijn. Deze docuserie zet peperdure computertechnieken in om een realistisch en betrouwbaar beeld te schetsen van een aarde waarin dinosaurussen domineren. Doordat de serie daarnaast gebaseerd is op wetenschappelijke bevindingen en gemaakt is in samenwerking met paleontologen weet je zeker dat je naar iets gaat kijken wat ontzettend waarheidsgetrouw is. Combineer dat met de regie van Jon Favreau (The Mandalorian), de beroemde muziek van Hans Zimmer (The Lion King) en de voice-over van de legendarische Sir David Attenborough en je hebt een indrukwekkende docuserie die zich met recht het paradepaardje van Apple TV+ mag noemen.

Het eerste seizoen was dan ook een gigantisch succes. Zo belonen kijkers de serie met een dikke 8,4 op IMDb en zijn ook critici met een score van maar liefst 100% op de Average Tomatometer van Rotten Tomatoes razend enthousiast. Een tweede seizoen kon dus niet uitblijven. Deze keer maken we onder meer kennis met het eilandleven en worden we meegenomen naar de moerassen.

Prehistoric Planet — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

Seizoen 2 van ‘Prehistoric Planet’ vandaag van start op Apple TV+

Bijna precies een jaar na de lancering van het eerste seizoen is Prehistoric Planet terug. Op maandag 22 mei is de allereerste aflevering te zien. Ook de komende vier werkdagen komt er steeds een nieuwe episode online, waarin iedere keer een andere klimaatzone in beeld gebracht wordt. Van de oceanen tot de moerassen, het komt allemaal langs in dit seizoen. Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Islands”Maandag22 mei 2022
2“Badlands”Dinsdag23 mei 2022
3“Swamps”Woensdag24 mei 2022
4“Oceans”Donderdag25 mei 2022
5“North America”Vrijdag26 mei 2022

Ben je benieuwd? De eerste aflevering van Prehistoric Planet is voor Apple-gebruikers gratis te bekijken, ook zonder (proef)abonnement. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je betaalgegevens aan je Apple ID toevoegen. Als je alle episodes voor niks wilt kijken, kun je ook een gratis proefabonnement van 7 dagen afsluiten. Hiermee kijk je niet alleen naar Prehistoric Planet, maar geniet je een week lang van alle films en series die de streamingdienst te bieden heeft.

Meer informatie over de serie

Ervaar de wonderen van onze wereld zoals nooit tevoren in deze docuserie van Jon Favreau en de producenten van Planet Earth. Reis 66 miljoen jaar terug in de tijd en aanschouw de indrukwekkende dinosaurussen en buitengewone wezens die het land, de zee en de lucht bevolkten.

TitelPrehistoric Planet
Jaar2022
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
CategorieDocumentaire
IMDb8,4 uit 8.900 stemmen
RegisseurJon Favreau

Synopsis: Apple TV+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.