Flitsende fantasyserie ‘The Power’ is vandaag van start gegaan

Wat als jonge meisjes de kracht krijgen om andere mensen te elektrocuteren en hierdoor ineens heel machtig worden? Om dit principe draait de gloednieuwe fantasyserie The Power, die vandaag van start gegaan is op Amazon Prime Video met maar liefst drie afleveringen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Nieuwe machtsverhoudingen in ‘The Power’

De filmstudio die ons de veelgeprezen serie Chernobyl bracht is in 2023 terug met The Power. Dit meeslepende verhaal is gebaseerd op de meermaals bekroonde roman The Power van de Britse auteur Naomi Alderman. De wereld die we volgen lijkt op de onze, maar er is één ding anders: tienermeisjes hebben de plotselinge kracht ontwikkeld om elektriciteit op te wekken en dus anderen te elektrocuteren. Terwijl wij een aantal opmerkelijke personages van over de hele wereld volgen, zien we hoe de machtbalans op aarde volledig op zijn kop komt te staan.

The Power biedt een podium aan een aantal grote acteurs, waaronder de Oscar-genomineerde Toni Collette (The Sixth Sense), John Leguizamo (When They See Us), Nico Hiraga (Booksmart) en Toheeb Jimoh (Ted Lasso). Aan het roer stonden True Blood-maker Raelle Tucker en Doctor Who-maker Sarah Quintrell. En door de combinatie van dat talent voor én achter de camera zijn de verwachtingen onder kijkers en critici hooggespannen. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Eerste drie afleveringen van ‘The Power’ zijn nu te zien

Sinds vrijdag 31 maart zijn de eerste drie afleveringen van The Power te streamen. In totaal gaan er negen afleveringen komen, waardoor de seizoensfinale op 12 mei valt. Het uitzendschema ziet er daardoor als volgt uit.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1A Better Future Is In Your HandsVrijdag31 maart 2023
2The World Is On Fu*king FireVrijdag31 maart 2023
3A New OrganVrijdag31 maart 2023
4NNBVrijdag7 april 2023
5NNBVrijdag14 april 2023
6NNBVrijdag21 april 2023
7NNBVrijdag28 april 2023
8NNBVrijdag5 mei 2023
9NNBVrijdag12 mei 2023

Meer informatie over de serie

The Power is onze wereld, op een onverwachte natuurlijke wending na. Plotseling, en zonder waarschuwing, ontwikkelen tienermeisjes de kracht om anderen te elektrocuteren. De serie toont een cast van opmerkelijke personages van Londen tot Seattle, van Nigeria tot Oost-Europa, terwijl The Power zich ontwikkelt door een tinteling in de sleutelbeenderen van tieners tot een volledige omkering van de machtsbalans in de wereld.

TitelThe Power
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy
MakersRaelle Tucker, Sarah Quintrell
CastToni Collette, Toheeb Jimoh, Halle Bush, Ria Zmitrowicz, Auli’i Cravalho, John Leguizamo, Nico Hiraga, Heather Agyepong

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.