Portugal – Verenigde Staten (vrouwen): terugkijken op tv en online | 1 augustus 2023 | WK Voetbal

Misschien wordt dit wel de spannendste wedstrijd van onze poule E, want bij winst van het Nederlands elftal gaan de topfavoriet USA en de Portugese uitdager onderling uitmaken wie door zal gaan naar de achtste finale. Benieuwd wanneer en waar je Portugal – Verenigde Staten kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur Nederlandse tijd in het stadion Eden Park in Auckland, Nieuw-Zeeland. Gelijktijdig met Vietnam – Nederland dus. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Portugal – Verenigde Staten online kijken: live stream van de wedstrijd op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur Nederlandse tijd

De derde en laatste poulewedstrijd is inmiddels aangebroken. In een spannende match kunnen teams de achtste finale halen, maar eerst treffen Portugal (#21 op de FIFA World Ranking) en de Amerikanen (#1 op diezelfde lijst) elkaar dus vanochtend tijdens hun 3e match in de groepsfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd, maar daar staat de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit Vietnam op dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd al op de planning. Wel kun je gelukkig terecht bij de Duitse zender ZDF en Belgische zender VRT Eén via (online) tv van je provider om de wedstrijd volledig te volgen. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

✅ ZDF➡️ Ga meteen naar Portugal – Verenigde Staten op ZDF of Eén bij Ziggo. Via providers kun je naar de wedstrijd kijken als de Belgische zender VRT Eén of Duitse zender ZDF in je pakket zit. Dit kan ook naast Ziggo bij andere andere tv- en internet-aanbieders als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 NLZIETHier wordt de Nederlands elftal-wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 tevens online vertoond, maar de match van Portugal en de USA niet. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk. 👉 Ga meteen naar Vietnam – Nederland bij NLZIET.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
US women’s soccer team faces Portugal for survival in World Cup

Opstellingen van Portugal en USA tijdens deze groepswedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze derde WK-wedstrijd van de groepsfase. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Portugal vs. Verenigde Staten staat dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 19:00 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 8 uur ‘s ochtends te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Portugal: nog niet bekend

🔵 Opstelling Verenigde Staten: nog niet bekend

Huidige stand in de poule

Benieuwd naar de stand van poule E in de groepsfase momenteel? Die is nog relatief simpel, want er zijn maar twee wedstrijden gespeeld tot nu toe. De Verenigde Staten won van Vietnam met 3-0 en speelde tegen ‘ons’ gelijk met 1-1, waardoor ze op de eerste plek staan met een doelsaldo van +3. Ons Oranje won haar eerste match ook, maar dan tegen Portugal met 1-0. Daarom staan we op #2 met een doelsaldo van +1, voorlopig dan. Deze twee ploegen hebben nu dus nog groen licht om de knock-outfase te bereiken, maar na vandaag hebben we zekerheid. Portugal won overigens onderling van Vietnam met 2-0, waardoor zij de derde plaats innemen met 3 punten.

PlaatsLandPuntenDoelsaldo
1 🟢🇺🇸 Verenigde Staten4+3
2 🟢🇳🇱 Nederland4+1
3🇵🇹 Portugal3+1
4🇻🇳 Vietnam0-5

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Portugal vs. Verenigde Staten

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Portugal Verenigde Staten vrouwen WK Voetbal dinsdag 1 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.