Portugal – Frankrijk: live kijken op tv en online | 5 juli 2024 | EK Voetbal

Het hoogste continentale voetbaltoernooi—de EK Voetbal—is in volle gang in de kwartfinale van de knock-outfase. Er staan dan ook weer ontzettend toffe wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je Portugal – Frankrijk kunt kijken? De partij wordt gespeeld op vrijdag 5 juli 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd in het Volksparkstadion in de Duitse stad Hamburg. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Portugal – Frankrijk online kijken: live stream van de EK-wedstrijd op vrijdag 5 juli 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd

De groepsfase van het EK Voetbal ligt inmiddels alweer ruim achter ons en vandaag staan er matches uit de kwartfinale op de planning. De uitzendrechten liggen net als de vorige eindtoernooien weer bij de NOS, waardoor ze lineair op televisie worden uitgezonden. Ook bij de match tussen het team uit Portugal en de tegenstanders uit Frankrijk op vrijdag om 21:00 uur Nederlandse tijd is dat het geval. Je kunt deze wedstrijden allemaal via een provider app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Portugal – Frankrijk bij NLZIET. De NOS heeft de uitzendrechten van wedstrijden van het EK Voetbal in handen. Hierdoor wordt ook deze wedstrijd op NPO 1 uitgezonden. Omdat de wedstrijd op tv te zien zijn, is deze ook direct online te volgen via NLZIET. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
CANAL+➡️ Ga meteen naar Portugal – Frankrijk bij CANAL+. Ook via deze streamingdienst kun je live televisie kijken. Hier is het streamen de eerste 7 dagen gratis.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League en nog veel meer sport, maar het EK is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxDit video on demand-platform biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeHet is meest recente streamingdienst uit dit lijstje, maar momenteel is er in Nederland geen sport in het aanbod te vinden.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar voetbal van nationale ploegen is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het Europees kampioenschap worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Portugal en Frankrijk tijdens deze wedstrijd op het EK voetbal van 2024 in Duitsland

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de kwartfinale van het Europees kampioenschap van 2024. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Portugal vs. Frankrijk staat vrijdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🇵🇹 Opstelling Portugal: nog niet bekend

🇫🇷 Opstelling Frankrijk: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting van Portugal vs. Frankrijk

Heb je de partij afgelopen vrijdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Portugal Frankrijk 5 juli 2024 kwartfinale EK Voetbal’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Ook biedt NLZIET de mogelijkheid van gemiste uitzendingen terugkijken. Daardoor kun je in ieder geval de week na de match nog de volledige partij streamen op het video on demand-platform. Perfect voor mensen die niet op elk moment live hun favoriete clashes kunnen volgen.

Alle wedstrijden van het EK in 2024 op tv en online kijken met een live stream

Het Europees kampioenschap is dit jaar weer in handen van de NOS, een publieke omroep die uitzendingen heeft die te ontvangen zijn in het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET lineair uitgezonden wedstrijden van Europees voetbal en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.