Kijktip: deze film is perfect voor Harry Potter-fans

Er is geen boeken- en filmreeks die zo populair en geliefd is als Harry Potter. Dikke kans dus dat jij ook fan bent, ieder jaar weer geniet van een marathon of alle boeken van J.K. Rowling verslonden hebt. Maar voordat je je aan de zoveelste herkijk- of herleessessie waagt, kun je misschien beter een andere film kijken die dezelfde vibe heeft. In dat geval hebben we een perfecte kijktip voor je: The Portable Door.

Dit is het verhaal van ‘The Portable Door’

In The Portable Door volgen we geen kleine bebrilde tovenaar die in een bezemkast woont, maar draait het allemaal om de gewone jongen Paul Carpenter. Hij gaat stagelopen bij het mysterieuze Londense bedrijf J.W. Wells & Co. Al snel gaat er van alles mis. Toch wordt hem door de CEO de schone taak toebedeeld om een magische deur te vinden. Hoewel hij er niet zo in gelooft dat die echt bestaat, gaat hij toch op onderzoek uit. Langzaam ontdekt hij dat zijn werkgevers niet helemaal normaal zijn en dat zijn baas de balans van de magie in de wereld wil verstoren.

3 redenen om ‘The Portable Door’ te kijken

1️⃣ Het verhaal heeft dus onmiskenbaar dezelfde magische vibes als Harry Potter. Maar ook los daarvan zit het gewoon goed in elkaar en dat kan ook niet anders, want het is gebaseerd op het geprezen boek van de Britse bestsellerschrijver Tom Holt. Veel recensies noemen het een fantastische combinatie tussen een Roald Dahl-verhaal en the wizarding world.

2️⃣ De hoofdrol wordt vertolkt door Patrick Gibson, die je misschien wel kent van Shadow and Bone. Hij wordt bijgestaan door onder andere Sophie Wilde (Talk To Me), Sam Neill (Jurassic Park) en Miranda Otto (The Lord of the Rings). De grote slechterik is Christoph Waltz (Inglourious Basterds).

3️⃣ The Portable Door wordt geprezen door zijn stijlvolle setting en prachtige cinematografie. Onder de regie van Jeffrey Walker (die onder meer afleveringen van Modern Family regisseerde) komt de magische wereld écht tot leven.

‘The Portable Door’ staat op nieuwe streamingdienst CANAL+

The Portable Door is nu te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de film onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst je bevalt. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.