Dit zijn de 5 populairste series op HBO Max

Het is druk op social media rondom de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia met mensen die zich afvragen wat er eigenlijk allemaal in het aanbod van films en series te zien is. We helpen je een handje door de kijkcijferkanonnen uit te lichten, want dit zijn momenteel de 5 meest bekeken series op HBO Max.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

5x De meest populaire series op HBO Max van dit moment

Hieronder vind je welke series momenteel het meest bekeken worden in Nederland, maar je kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen bij het overzicht van de 10 beste films en de 10 beste series op HBO Max voor meer inspiratie voor je kijklijst.

5. Sex and the City (6 seizoenen)

De immens populaire show Sex and the City was in de jaren negentig één van HBO’s eerste boegbeelden. Het is dan ook niet gek dat de serie in 2022 nog in Nederland in de top 5 van populairste series staat. De serie volgt Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte. Zij zijn vier slimme en dynamische vrouwen uit New York, die ondanks hun verschillen en steeds veranderende seksleven door alle ups en downs bij elkaar blijven.

4. Friends (10 seizoenen)

Wie kent de zes beste vrienden uit Friends nou niet? Één van de meest bekeken en bekende sitcoms aller tijden is direct te kijken via HBO Max. De uit de jaren ’90 afkomstige serie werd een instant cultureel fenomeen en de namen van de castleden en hun personages werden wereldwijd geliefd. De serie volgt de levens van zes hechte vrienden die in Manhattan wonen, terwijl ze zich overgeven aan avonturen die hun leven zowel moeilijk als spannend maken. Ook de speciale Friends reünie uit 2021 met de originele cast is op HBO Max te zien.

3. And Just Like That… (2 seizoenen)

De sequel van de eerdergenoemde serie Sex and the City is het nieuwe kijkcijferkanon And Just Like That…. Deze is momenteel ook op HBO Max te zien en afgelopen week werd tevens de komst van een tweede seizoen bevestigd. De splinternieuwe Max Original-serie beschrijft het nieuwe hoofdstuk in de levens van Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis). Ze navigeren zich na hun ingewikkelde levens en vriendschappen toen ze dertigers waren nu door hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen terwijl ze vijftigers zijn.

2. Game of Thrones (8 seizoenen)

De wereldbekende serie verfilming van de boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin draagt de inmiddels legendarische titel Game of Thrones. De serie werd gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss voor HBO en het verhaal volgt negen adellijke families die oorlog tegen elkaar voeren om controle te krijgen over het mythische land Westeros. Ondertussen komt er na millennia een kracht op die het bestaan ​​van al het bestaande leven bedreigt. In de serie schitteren onder andere Emilia Clarke, Kit Harrington, Peter Dinklage, Lena Headey en John Bradley.

1. Euphoria (2 seizoenen)

Euphoria is momenteel de populairste serie op HBO Max en dat kunnen wij heel goed begrijpen. Eerder schreven wij daarom het artikel met 5 redenen om meteen de hitserie ‘Euphoria’ op HBO Max te gaan kijken. Het verhaal van de serie volgt een groep middelbare scholieren en het vertoont hoe zij zich een weg banen door hedendaagse problemen en thema’s als drugs, seks en agressie. Euphoria is gemaakt en geschreven door Sam Levinson voor HBO en is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische miniserie door Ron Leshem en Daphna Levin. Met Zendaya in de hoofdrol.

Meer bijzondere series die nu op HBO Max te zien zijn

We schrijven sinds de lancering van HBO Max in Nederland dikwijls over de content van deze streamingdienst. Zo liet onze redacteur Zac recentelijk weten waarom ‘The Sopranos’ de beste serie aller tijden is (volgens hem). Verder vertelde hij al dat ‘The Gilded Age’ op HBO Max een absolute kijktip is voor fans van Downton Abbey.

Meer moois op komst

Ten slotte is recentelijk aangekondigd dat er weer een paar toffe titels onderweg zijn naar HBO Max. Vanaf morgen is de vierdelige serie ‘Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses te zien en in augustus verschijnt eindelijk de langverwachte Game of Thrones-prequelserie ‘House of the Dragon online. Ook schijnt de streamingdienst bezig te zijn met een prequelserie van Stephen King’s horrorclown Pennywise van It, getiteld ‘Welcome to Derry’.

Een overzicht van alle nieuwe films en series die onderweg zijn naar HBO Max in Nederland vind je in het artikel 👉 Binnenkort op HBO Max: alle verwachte films en series.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.