Dit zijn de 10 populairste series van 2022 (en hoe je ze kunt kijken)

Over ruim twee weken kunnen we met oliebollen, vuurwerk en champagne het nieuwe jaar inluiden, en dat betekent dat het tijd wordt om de balans op te maken: wat waren de 10 populairste series van 2022? Welke series op Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten wisten verreweg de meeste kijkers aan zich te binden? Hieronder vind je een lijst van de populairste titels van dit jaar én waar je ze nu kunt streamen.

10x Populairste series van 2022

De 10 onderstaande series werden het best bekeken in 2022. We hebben de lijst gemaakt op basis van de populariteit op de veelgebruikte beoordelingswebsite IMDb en dit levert een aantal verrassende titels op. Zo zijn er ook een aantal zeer goed bekeken titels die nét buiten de top 10 terechtgekomen zijn, waaronder Wednesday, The Walking Dead, Peaky Blinders en Dahmer.

10. Inventing Anna (Netflix)

Begin 2022 kwam de maker van Bridgerton met een gloednieuw kijkcijferkanon op de proppen: Inventing Anna. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal van oplichtster Anna Delvey, een Duitse erfgename die niet alleen de harten van de New Yorkse sociale scène stal, maar ook hun geld. Een toegewijde journalist onderzoekt wie Anna nu precies is. Hoewel deze serie slechts één seizoen telt en (aangezien het een miniserie is) zo goed als zeker niet vervolgd wordt, is dit toch een van de best bekeken titels van dit jaar. Sterker nog: je vindt de serie zelfs terug in de top 10 van populairste titels op Netflix aller tijden.

9. Ozark (Netflix)

In 2017 verscheen Ozark voor het eerst op Netflix en nu, vijf jaar later, weet de misdaadserie de kijkers nog steeds goed in zijn greep te houden. Met het vierde seizoen over de familie Byrde, dat dit jaar in twee delen op de streamingdienst verscheen (op 21 januari en 29 april), is de serie helaas voorgoed tot een einde gekomen. Of je hem volgend jaar weer terugvindt in dit lijstje, is dus maar de vraag. Wel wist het vierde seizoen de kijkers als vanouds weer te bekoren en werd deze in de eerste maand na de lancering al ruim 491,1 miljoen uur bekeken.

8. The Sandman (Netflix)

Dit jaar verscheen de gloednieuwe fantasyserie The Sandman op Netflix. De waanzinnig populaire titel is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Neil Gaiman en werd zo goed ontvangen dat de streamingdienst ons twee weken na de lancering al trakteerde op twee bonusafleveringen. Ook een tweede seizoen stond al vrijwel direct vast. Tom Sturridge mag dus nog een keer in de huid van de zandman, de meester van de dromen, kruipen. The Sandman werd overigens niet alleen goed bekeken, maar kreeg ook lovende kritieken en ontvangt op IMDb een dikke 7,7 uit meer dan 140.000 reviews.

7. Moon Knight (Disney+)

In maart 2022 werden we getrakteerd op een gloednieuwe superheldenserie van Marvel: Moon Knight. Hiermee wordt het verhaal verteld van de zachtaardige Steven Grant, die zijn lichaam deelt met huurling Marc Spector. Terwijl ze in een dodelijk mysterie belanden, moeten ze leren omgaan met hun complexe identiteit. De serie met topacteurs Oscar Isaac (Star Wars) en Ethan Hawke (Training Day) werd waanzinnig vaak gestreamd én erg goed beoordeeld. Uiteraard bekijk je hem op Disney+.

6. The Boys (Amazon Prime Video)

Een van de grootste kijkcijferkanonnen van Amazon Prime Video is al sinds de lancering in 2019 de superheldenserie The Boys. In juni van dit jaar ging het gloednieuwe derde seizoen van start, dus dat je deze titel weer tussen de meest gestreamde series vindt is niet gek. Vooraf beloofden de acteurs dat het derde seizoen krankzinniger en duisterder dan ooit zou worden en dit leverde ze een stijging van de kijkcijfers van 17% op. Ook een vierde seizoen is al aangekondigd. In The Boys zien we wat er gebeurt als superhelden hun superkrachten misbruiken.

5. Euphoria (HBO Max)

Eerder lieten we al weten waarom dramaserie Euphoria volgens ons een echte aanrader is en wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn. De serie wordt sinds de lancering van HBO Max niet alleen onwijs goed bekeken, maar kan ook op een hoop lof rekenen. En dan hebben we het dus over de dikke 8,4 die hier op IMDb mee gescoord wordt én de vele prijzen die hiermee in de wacht gesleept werden. Het draait allemaal om de zeventienjarige Rue (Zendaya) en hoe zij zich moeten leren navigeren door hedendaagse problemen en thema’s als drugs, seks en agressie. 

4. The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime Video)

Dat je deze titel tegenkomt in dit rijtje, is vast geen verrassing. Het was een van de meest geanticipeerde series van het jaar en kon al bij de lancering op een enorme fanbase rekenen. Dan hebben we het natuurlijk over The Lord of the Rings: The Rings of Power. Door de enorme populariteit kunnen we nu al rekenen op een tweede seizoen (en misschien ook wel op een derde, vierde én vijfde). De serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of The Rings af.

3. Better Call Saul (Netflix)

Saul Goodman stond natuurlijk al een stapje voor toen hij in 2015 zijn eigen serie kreeg, want aangezien hij de geliefde ‘criminal laywer’ uit de hitserie Breaking Bad was was het direct al duidelijk hij voor enorm hoge kijkcijfers zou zorgen. Ook in 2022 is Better Call Saul nog waanzinnig populair. Met de komst van het zesde seizoen kregen de kijkcijfers deze zomer weer een boost, maar of we de serie volgend jaar ook weer in dit lijstje gaan vinden weten we nog niet. De set afleveringen die van 12 juli tot 16 augustus te zien was, vormde namelijk het slot van de serie en Saul Goodman keert dus niet meer terug. Toch jammer!

2. House of the Dragon (HBO Max)

Als The Lord of the Rings: The Rings of Power niet mag ontbreken in dit rijtje, mag House of the Dragon dat ook zeker niet. Deze prequel van de hitserie Game of Thrones kon niet anders dan enorm populair worden. We bevinden ons 200 jaar vóór de gebeurtenissen rondom Daenerys Targaryen, die ons allemaal nog vers in het geheugen staan. Net als GoT sprak iedereen ook direct vol lof over de gloednieuwe spin-off, die inmiddels een dikke 8,5 krijgt op IMDb én gelukkig al verlengd is met een tweede seizoen.

1. Stranger Things (Netflix)

Squid Game werd beter bekeken, maar Stranger Things krijgt een mooie tweede plaats in de top 10 van populairste series op Netflix aller tijden. Ook het vierde seizoen, dat dit jaar in twee delen verscheen, werd werd duizelingwekkend vaak bekeken: 1,352 miljard uur in de eerste maand. We volgen in deze serie de mysterieuze zaken die aan het licht komen in het plaatsje Hawkins nadat een jongetje verdwijnt en een vreemd meisje bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke populaire films afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.