Deze moet je gezien hebben: 10 mega populaire nieuwe series uit 2021

Het jaar 2021 was weer een moeilijke tijd voor heel veel mensen. Vanwege meerdere lockdowns door de coronapandemie zaten we weer voornamelijk thuis. Een klein lichtpuntje in de duisternis is het feit dat er weer een paar ontzettend goede nieuwe series zijn verschenen om de tijd thuis op de bank te verzachten. In dit overzicht vind je 10 mega populaire series die in 2021 verschenen op Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, discovery+, Apple TV+ en NLZIET om aan je kijklijst toe te voegen.

10x Razend populaire series op de streamingdiensten in Nederland die in 2021 uitkwamen

De 10 onderstaande series kregen in het jaar 2021 hun eerste seizoen en bleken direct uit te groeien tot extreme kijkcijferkanonnen. De meeste titels zijn dan ook direct beloond met een vervolgseizoen, dus dat betekent dat we weer veel moois te kijken hebben in het jaar 2022.

10. Maid – Netflix

Met meer dan 67 miljoen kijkers in de eerste 28 dagen groeide Netflix’ miniserie Maid direct uit tot de #8 meest bekeken Original serie aller tijden. Het succes sneeuwde echter een beetje onder door de gelijktijdige hype rondom Squid Game.

Het verhaal is geïnspireerd door de New York Times best-selling memoir, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land. We volgen hierin Alex, een alleenstaande moeder die het huishouden oppakt om – ternauwernood – de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze ontsnapt aan een gewelddadige relatie en dakloosheid overwint om een beter leven voor haar dochter Maddy te creëren. Gezien door de emotionele maar humoristische lens van een wanhopige maar vastberaden vrouw, is deze serie een rauwe en inspirerende verkenning van de veerkracht van een moeder.

9. Dopesick – Disney+

Eens in de zoveel tijd komt er een ijzersterke serie voorbij die je keihard met de neus op de feiten drukt. De extreem goede serie Dopesick werd eind dit jaar uitgebracht door Disney+ en bleek direct een hit. Wij brachten recentelijk een ode aan Dopesick omdat we er zo enthousiast over waren. Het is wel een miniserie waarin het hele verhaal verteld is, dus de komst van een tweede seizoen is helaas uitgesloten.

Dopesick neemt de kijkers mee naar het centrum van Amerika’s strijd tegen opium verslaving. Van de bestuurskamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia, tot in de wandelgangen van de DEA. Er zullen nieuwe helden ontstaan, want zij zullen tegen alle verwachtingen in deze Nationale opium crisis aanvallen en verslaan. Deze exclusieve Original-serie voor Disney+ is geïnspireerd op de New York Times bestseller van Beth Macy.

8. The Wheel of Time – Amazon Prime Video

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en waarvan wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken zijn verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Sinds november is het eerste seizoen van The Wheel of Time exclusief bij Amazon’s streamingdienst Prime Video te zien. De serie groeide direct uit tot Amazon Prime Video’s meest bekeken Original ooit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat recentelijk bekendgemaakt is dat seizoen 2 al in de maak is.

7. Foundation – Apple TV+

Apple TV+ heeft een aanzienlijk kleiner aanbod dan de meeste concurrerende streamingdiensten, maar weet het toch met haar diepe zakken steeds klaar te spelen om kijkcijferkanonnen van wereldklasse te produceren. Zo kwam dit jaar de splinternieuwe hitserie Foundation uit. Deze bleek zo’n succes dat er direct een aankondiging van een tweede seizoen achteraan geplakt werd.

Foundation is gebaseerd op de bekroonde romans van Isaac Asimov en vertelt over een groep bannelingen die een monumentale reis ondernemen om de mensheid te redden en de beschaving weer op te bouwen tijdens de val van het Galactische Rijk.

6. B&B Vol Liefde – Videoland

De ’talk of the town’ in de wereld van de datingprogramma’s was dit jaar ongetwijfeld RTL’s B&B Vol Liefde, een soort mix van Boer Zoekt Vrouw, First Dates, Bed & Breakfast, Lang Leve De Liefde en Ik Vertrek. De singles van het tweede seizoen, dat in 2022 te zien zal zijn, zijn ook al bekendgemaakt.

BBVL is een realityprogramma waarin zes alleenstaande eigenaren van een B&B verspreid over Europa op zoek gaan naar de liefde van hun leven. Welke Nederlandse partner durft over de grens te kijken en maakt het avontuur van de B&B-eigenaren compleet?

5. Sex/Life – Netflix

Sex/Life is het verhaal van een driehoeksverhouding tussen een vrouw, haar man en haar verleden dat een provocerende nieuwe kijk geeft op vrouwelijke identiteit en verlangen. Inmiddels is ook al bekendgemaakt dat Sex/Life verlengd is met een tweede seizoen door Netflix.

Billie Connelly (Sarah Shahi) was niet altijd een huisvrouw en moeder in een buitenwijk. Voordat ze trouwde met de liefhebbende en betrouwbare Cooper (Mike Vogel) en naar Connecticut verhuisde, was Billie een vrijgevochten wild kind dat in New York City woonde met haar beste vriendin Sasha (Margaret Odette), hard werkend en nog harder spelend. Uitgeput door de zorg voor haar twee jonge kinderen en met heimwee naar haar verleden, begint Billie te dagboeken en te fantaseren over haar passionele uitspattingen met sexy ex-vriend Brad (Adam Demos), het grote liefdesverdriet waar ze nooit overheen is gekomen.

Maar hoe meer Billie zich herinnert, hoe meer ze zich afvraagt hoe ze hier terecht is gekomen – en dan vindt haar man haar dagboek. Zal de waarheid over Billie’s verleden een seksuele revolutie in haar huwelijk ontketenen, of haar terugvoeren naar het leven dat ze dacht achter zich te hebben gelaten met de man die haar hart brak?

4. De Moord op Marianne Vaatstra – discovery+

Het is de noodlottige dag van 1 mei 1999 wanneer de 16-jarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord wordt gevonden in een weiland bij Veenklooster in Friesland. Nederland is in rep en roer en de politie zet man en macht in om de dader op te sporen. Het wordt een zoektocht die dertien jaar zou duren.

De streamingdienst discovery+ heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt—De Moord op Marianne Vaatstra—waarin we terug gaan naar die bewuste dag en de dagen en jaren die daarop volgden. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het allereerste DNA- verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de Staat Der Nederlanden.

Het is voor het eerst dat het complete verhaal wordt verteld. Hoe verdrietig en zinloos de moord op Marianne is geweest, het heeft ook gezorgd voor een doorbraak in de Nederlandse wetgeving waardoor andere moordzaken nu sneller opgelost kunnen worden. Deze documentaireserie werd enorm goed ontvangen en werd zelfs op de lijst van genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring van 2022 gezet.

3. Dexter: New Blood – NLZIET & NPO Plus

Ben je er klaar voor? Dexter keert terug! De splinternieuwe serie New Blood speelt zich af in een periode 10 jaar nadat Dexter vermist is geraakt in het oog van de orkaan Laura. We vinden hem onder een valse naam in Iron Lake, een fictief stadje in de staat New York in de Verenigde Staten. Het kan dan wel dat Dexter zijn nieuwe leven omarmt, maar onverwachte gebeurtenissen in de gemeenschap zullen veel stof doen opwaaien.

Vorige week verschenen de eerste 7 afleveringen al online op NLZIET en NPO Plus, waarna wekelijks een nieuwe episode online komt op deze twee streamingdiensten.

2. Loki – Disney+

Marvel lanceerde dit jaar een paar nieuwe series, waaronder WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Hawkeye. En natuurlijk Loki! De serie bleek een hit, want inmiddels is de komst van een tweede seizoen al officieel bevestigd.

In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. De regie is van Kate Herron, de schrijver is Michael Waldron.

1. Squid Game – Netflix

Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat was dit jaar zonder enige twijfel met een gigantische hype op social media… Squid Game! Lees ook onze Top of Flop-recensie van de Koreaanse hitserie. Recentelijk is bekendgemaakt dat er ook een tweede seizoen van Squid Game zal volgen.

Een mysterieuze uitnodiging om mee te doen aan het spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals Rood Licht, Groen Licht, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Ook veel goede films werden in 2021 uitgebracht

Nu je een paar mooie kijktips op zak hebt voor populaire series, ben je vast ook benieuwd welke toffe films in 2021 naar buiten werden gebracht. Misschien heb jij wel een bezoekje gebracht aan de bioscoop om te kijken naar de nieuwe James Bond-film No Time To Die, de bloedhete film After We Fell of de komische actiefilm Free Guy. Daarnaast kan het dat je besloot om thuis te blijven voor de release van toffe nieuwe titels als The Unforgivable, Red Notice, Encanto of Cash Truck. Er was in ieder geval genoeg leuks te zien.

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Ben je op zoek naar nieuws, kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst? Bezoek dan nu onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Dan krijg je direct een inkijkje in toffe updates over de films en series op je video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, discovery+, Apple TV+, NLZIET