Kijktip: ‘Poor Things’ staat nu op Disney+ en is volgens kijkers een aanrader

Een van de beste films van 2023 was Poor Things, zo werd tijdens de Oscaruitreiking op 11 maart besloten. De film ging namelijk met maar liefst vier gouden beeldjes naar huis. Misschien heb je hem nog niet gezien, maar ben je daardoor wel benieuwd. Goed nieuws, want sinds kort bekijk je de film op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Poor Things’ staat sinds vorige week op Disney+

Poor Things verscheen in Nederland op 8 februari 2024 op het witte doek, wat betekent dat hij ook razendsnel in je eigen thuisbioscoop is verschenen. Slechts 48 dagen heb je op de geprezen titel moeten wachten, want sinds woensdag 27 maart is de film te streamen op Disney+.

Benieuwd naar meer titels op de streamingdienst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

3 redenen om ‘Poor Things’ te kijken

1️⃣ Emma Stone wordt geprezen voor haar hoofdrol en mocht hiervoor een Oscar in ontvangst nemen. De La La Land-actrice kruipt in de huid van Bella Baxter, die tot leven gewekt wordt door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Ze heeft de hersenen van een pasgeborene en het lichaam van een volwassen vrouw. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar seksualiteit, gaat ze op reis.

2️⃣ Veel kijkers en critici zijn ontzettend enthousiast over de cinematografie en het kostuumontwerp, waarmee een boeiende wereld gecreëerd wordt. Regisseur Yorgos Lanthimos (The Favourite) gebruikt deze omgeving om een verhaal neer te zetten vol humor, geestige en scherpe dialogen en een vleugje absurdisme.

3️⃣ De meeste filmliefhebbers zijn erg te spreken over de titel. Zo mag Poor Things op IMDb een dikke 8 achter haar naam zetten. Hieronder vind je een greep uit de enthousiaste reacties.

Verhaal en trailer van de film

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.