‘My Policeman’ met Harry Styles en Emma Corrin nu te zien

Na Dunkirk, Eternals en Don’t Worry Darling is wereldster Harry Styles terug in een gloednieuwe project: dramafilm My Policeman op Amazon Prime Video. Deze film sloeg in Nederland de bioscopen over en is vanaf vrijdag 4 november direct te zien op de streamingdienst. Volgens kijkers absoluut een aanrader, op één voorwaarde: je moet wel tissues bij de hand houden, want het is behoorlijk ontroerend.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat ‘My Policeman’ over?

Het verhaal van My Policeman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bethan Roberts. We volgen het leven van politieagent Tom (Harry Styles), die in de jaren 50 verstrikt raakt in een liefdesdriehoek met de vrouw waarmee hij getrouwd is en de man met wie hij een affaire heeft. Moet hij zijn relatie met lerares Marion (Emma Corrin) voortzetten om veilig te blijven in een tijd waarin homoseksualiteit nog illegaal is, of moet hij zijn gevoelens volgen en voor museumconservator Patrick (Patrick Dawson) gaan?

Veertig jaar later, inmiddels is het de jaren 90, komt Patrick terug in het leven van Tom en Marion en spelen oude gevoelens op. Uiteraard heeft dit dramatische gevolgen. Bekijk hieronder direct de trailer.

‘My Policeman’ is nu te zien op Amazon Prime Video

De film is op vrijdag 4 november toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video. Helaas konden wij er in Nederland dus niet voor naar de bioscoop, maar in een aantal landen was dat wel mogelijk. Kijkers die de film al bekeken hebben, reageerden erg enthousiast. Dit kun je ook al zien aan de Rotten Tomatoes-score van maar liefst 96%. De algehele tip van kijkers is wel: houd tissues bij de hand, want dat heb je nodig bij dit hartverscheurende verhaal.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harry Styles, Emma Corrin en David Dawson (de jonge versies van het drietal) en Gina McKee, Rupert Everett en Linus Roache (de oudere versies). Emma Corrin kennen we natuurlijk als Diana in The Crown, een rol waarvoor ze een Golden Globe-nominatie ontving. David Dawson kwam eerder voorbij in onder meer Peaky Blinders en The Last Kingdom.

Meer informatie over de film

My Policeman is een prachtig verhaal over verboden liefde en veranderende sociale conventies. My Policeman volgt drie jonge mensen – politieagent Tom (Harry Styles), lerares Marion (Emma Corrin) en museumconservator Patrick (David Dawson) – terwijl ze een reis maken in het Groot-Brittannië van de jaren 1950. Wanneer in de jaren ’90 terugblikken op veertig jaar geleden zijn Tom (Linus Roache), Marion (Gina McKee) en Patrick (Rupert Everett) nog steeds vol van verlangens en spijt, maar nu hebben ze een laatste kans om de schade van het verleden te herstellen.

TitelMy Policeman
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
CastHarry Styles, Linus Roache, Rupert Everett, Gina McKee, Emma Corrin, David Dawson

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.