Live stream: Polen – Nederland | 22 september 2022 | Nations League

In de internationale voetbalcompetitie die de Nations League heet is de volgende speelronde aangebroken met onder andere een partij van onze eigen nationale ploeg: Polen – Nederland. De wedstrijd van Oranje wordt vandaag, op donderdag 22 september 2022, om 20:45 uur gespeeld in het Poolse Stadion Narodowy in Warschau. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Polen – Nederland online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 22 september 2022 om 20:45 uur

De uitzendingen van de Nations League worden door verschillende aanbieders in Nederland verzorgd, waaronder NLZIET, Ziggo en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn). De match tussen het team uit Polen en de Nederlandse tegenstanders in Groep D wordt op tv uitgezonden door het kanaal NPO 3 en is hierdoor ook online te streamen. Wil je direct de wedstrijd van vanavond bekijken? 👉 Ga meteen naar Polen – Nederland bij NLZIET.

Doordat de uitzending op lineaire televisie wordt verzorgd, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen. Je kunt de uitzending via de app van NLZIET of providers bekijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Fighting spirit 💪🏻 | Highlights Nederland - Polen (11/6/2022) Nations League

Uitslag van de vorige wedstrijden van Nederland en Polen

Een paar maanden geleden kwamen ons Oranje en het Poolse nationale elftal elkaar ook al tegen in de Nations League, om precies te zijn op 11 juni 2022. Toen wist Nederland thuis niet te winnen en bleef de stand steken op een gelijkspel van 2-2. Twee jaar eerder, in 2020, won Nederland wel in de Nations League tweemaal van Polen: met 1-2 en 1-0.

Qua vorm staat Oranje er duidelijk beter voor. Over de vijf afgelopen wedstrijden was Nederland ongeslagen en werd driemaal gewonnen: van Wales (3-2 en 1-2) en België (1-4). Verder werd er gelijkgespeeld tegen Duitsland met 1-1 en tegen Polen met 2-2. Het Poolse elftal verloor tweemaal uit de afgelopen vijf potten, beide keren van België (0-1 en 6-1). Daarnaast werd gewonnen van Zweden (2-0) en Wales (2-1), maar speelden ze natuurlijk de wedstrijd tegen Nederland gelijk. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan donderdag in het Nationaal Stadion Warschau meemaken wie er zal winnen, want om 20:45 uur staat de wedstrijd op de planning.

Polen recente wedstrijden: ✅ – ✅ – ❌ – 🔘 – ❌
Nederland recente wedstrijden: 🔘 – ✅ – ✅ – 🔘 – ✅

Alle wedstrijden van de Nations League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Nations League zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van tv-zenders en Ziggo. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd Polen – Nederland vandaag (donderdag 22 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Nations League is in de avond om 20:45 uur in het Nationaal Stadion Warschau in Polen.

  2. Via welke zender van op tv wordt Polen – Nederland vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender NPO 3. Hierdoor kun je via je televisie via je provider en online via NLZIET naar de partij tussen de teams van Polen en Nederland kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven. Ook via andere providers.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.