Luisteraars genieten van podcast van de koning: “Zeer de moeite waard”

Trouwe luisteraars zijn vast al helemaal bij, maar we hebben er inmiddels al weer 7 van de 10 afleveringen van de splinternieuwe podcast ‘Door de Ogen van de Koning’ met Zijne Majesteit Willem-Alexander en Edwin Evers op zitten. Van de tien besproken jaren sinds 2013 zijn we inmiddels dan ook alweer bij het jaar 2019 beland, een episode waarin 75 jaar Vrijheid centraal staat nadat eerder al onder andere de Olympische Spelen, MH17 en de inhuldiging werden behandeld. Tijd om de balans op te maken: wat zijn de de reacties van luisteraars tot nu toe?

Edwin Evers gaat in gesprek met Zijne Majesteit Willem-Alexander in nieuwe podcast ‘Door de ogen van de Koning’

Weet jij nog waar je was op maandag 28 januari 2013? Dikke kans dat je op enig moment voor de tv zat, want het was de dag dat Koningin Beatrix in haar toespraak bekendmaakte afstand te doen van de troon. Na precies 33 jaar als staatshoofd werd zij op 30 april 2013 opgevolgd door haar zoon: koning Willem-Alexander.

Hij zit dus sinds vorige maand alweer 10 jaar op de troon. Ter ere van dat feestelijke jubileum heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in samenwerking met Tonny Media besloten de 10-delige podcast Door de ogen van de Koning te lanceren, waarin hij wordt geïnterviewd door radio-dj Edwin Evers. Op 6 april 2023 ging de podcast live op al je favoriete podcast-apps, waaronder Podimo, Spotify en Apple Podcasts. Hieronder bekijk je direct de trailer.

Luisteraars zijn enthousiast: “Realiseer me dat Willex best een fijne podcaststem heeft”

Nu de eerste zeven afleveringen te beluisteren zijn, kunnen we voorzichtig peilen wat mensen tot nu toe van de podcast vinden. Uit de onderstaande berichten op Twitter blijkt dat men overwegend erg positief is over de productie. Zo zegt @sterlichtstella: “Wat me allereerst opvalt is dat als je de koning niet ziet maar enkel hoort, hij veel meer ontspannen overkomt. Dan is de indruk: hij weet wie hij is en wat hij doet.” en laat @Marloes93 weten: “Ik ben niet zo’n podcastluisteraar, maar ‘Door de ogen van de koning’ luistert toch wel erg lekker weg!”. Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media.

Overige afleveringen volgen elke donderdag tot en met 25 mei 2023

Nadat de eerste drie afleveringen van de podcast op donderdag 6 april 2023 online verschenen, zou elke week een nieuwe episode volgen. Inmiddels zijn er nog drie te gaan en verwachten we dus de laatste afleveringen op donderdag 11 mei (over het jaar 2020), donderdag 18 mei (over het jaar 2021) en ten slotte op donderdag 25 mei (over het jaar 2022-23 + een vooruitblik).