Ploegenpresentatie Vuelta a España: live kijken op tv en online | 24 augustus 2023

We koersen richting het einde van de sportzomer met de derde Grote Ronde van dit jaar in het vooruitzicht. Na de roze race van de Giro d’Italia en de iconische Tour de France zullen de renners eind augustus 2023 gaan schitteren tijdens de Vuelta a España. Traditiegetrouw worden de teams voorafgaand aan de ronde op het podium aan het publiek voorgesteld en daar is het vandaag tijd voor. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de ploegenpresentatie van de Vuelta op tv en online kijken kunnen op donderdag 24 augustus 2023. In dit artikel geven wij aan of dit evenement op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de ploegenpresentatie eventueel ook vertoont.

Waar kun je de ploegenpresentatie van de ‘Vuelta a España’ online kijken op donderdag 24 augustus 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden en sportpresentaties. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de ploegenpresentatie tijdens de Vuelta per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Vuelta a España 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de ploegenpresentatie van de Vuelta a España bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen, waardoor je naast de ploegenpresentatie ook alle etappes uit de Vuelta kunt volgen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook als abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze ploegenpresentatie is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de teams uit de Vuelta a España jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerpresentaties er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de ploegenpresentatie van de Vuelta a España uitzenden

Op tv zijn er mogelijk twee opties om naar de ploegenpresentatie van de Vuelta a España te kijken. Zo is de eerste mogelijkheid is via Eurosport. De gehele presentatie van alle teams is hier vanaf 20:00 uur live te volgen. Naast deze uitzending heeft deze televisiezender tevens de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Vuelta a España in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zenders Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Spanje daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

De tweede optie is eventueel om via de NOS de ploegenpresentatie van de Vuelta a España te volgen. Dit was namelijk vorig jaar ook het geval, al kan dit ook zijn geweest doordat het evenement toen plaatsvond in Utrecht. Daarom zijn we hier momenteel nog niet zeker over. In het geval dat het wel zo is, zou je deze echter ook online via NLZIET kunnen kijken. Tevens kun je hier live de etappes van de Vuelta a España volgen. De zender heeft een contract lopen met de Franse wielerorganisatie ASO, waardoor ze live beelden van het wielertoernooi mogen uitzenden. Daarnaast heeft de NOS de rechten in handen voor de sociale media van de Ronde van Spanje. Het Spaanse evenement was al te volgen op tv en radio, maar nu ook op de verschillende andere mediakanalen. Doordat alle wieleretappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Vuelta a España bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

🔴 2022 Vuelta a España - Team Presentation | Livestream | Eurosport

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Vuelta a España

De Vuelta a España, ook wel bekend als de Ronde van Spanje, is een meerdaagse wielerwedstrijd die zoals de naam verklapt voor het grootste gedeelte in Spanje wordt verreden. De koers werd voor het eerst gehouden in 1935 en staat sinds 1955 ieder jaar steevast op de wielerkalender.

Dat de Vuelta in augustus en september wordt verreden, was lang niet zo vanzelfsprekend. Eerder werd de koers namelijk gehouden in april en mei. Doordat de wedstrijd nu later in het jaar wordt georganiseerd, is het meerdaagse toernooi veel bekender en heeft het een internationaal karakter gekregen. Gedurende de Ronde van Spanje kunnen pedaleurs die niet tevreden waren met hun prestaties van de Tour de France hun revanche nemen.

EvenementPloegenpresentatie Vuelta a España / Ronde van Spanje
SportWielrennen
DatumDonderdag 24 augustus
LocatieSpanje

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.