Ploegenpresentatie Tour de France 2024: live kijken op tv en online | 27 juni

Kijk jij al uit naar de tweede Grote Ronde in het wielrennen van het jaar? Na de roze race van de Giro d’Italia zullen de renners gaan schitteren tijdens de Tour de France. Traditiegetrouw worden de teams voorafgaand aan de ronde op het podium aan het publiek voorgesteld. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de ploegenpresentatie van de Tour de France op tv en online kijken kunnen op 27 juni 2024. In dit artikel geven wij aan of dit evenement op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de ploegenpresentatie eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de ploegenpresentatie van de ‘Tour de France’ (op donderdag 27 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden en sportpresentaties. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de ploegenpresentatie tijdens de Tour de France per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Tour de France 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de ploegenpresentatie van de Tour de France bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen, waardoor je naast de ploegenpresentatie ook alle etappes uit de Tour de France kunt volgen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook als abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ NLZIETHelaas wordt de ploegenpresentatie niet direct op tv uitgezonden, waardoor het niet mogelijk is om deze online te kijken via NLZIET.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze ploegenpresentatie is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de teams uit de Tour de France jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerpresentaties er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de ploegenpresentatie van de Tour de France uitzenden

Op tv is het alleen mogelijk om via Eurosport naar de ploegenpresentatie van de Tour de France te kijken. De gehele presentatie van alle teams is hier vanaf 18:30 uur live te volgen. Naast deze uitzending heeft deze televisiezender tevens de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France in 2024 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Frankrijk daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Hoewel je de ploegenpresentatie niet live via de NOS kunt volgen, kun je hier wel naar de etappes uit de Tour de France kijken. De zender heeft een contract lopen met de Franse wielerorganisatie ASO, waardoor ze live beelden van het wielertoernooi mogen uitzenden. Ook heeft de NOS de rechten in handen voor de sociale media van de Ronde van Frankrijk. Het Franse evenement was al te volgen op tv en radio, maar nu ook op de verschillende andere mediakanalen. Doordat alle wieleretappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Tour de France bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France

De Tour de France behoort naast de Giro d’Italia en de Vuelta a España tot de drie Grote Rondes. Door velen professionals uit de wielerwereld wordt de Ronde van Frankrijk als het meest iconische toernooi gezien. Het evenement trekt dan ook duizenden toeschouwers per dag. Hoewel het massale wielerevenement de andere twee lijkt in te halen qua populariteit, hebben de drie wedstrijden wel veel met elkaar gemeen. Ten eerste duren ze allemaal 23 dagen, waarvan de pedaleurs twee dagen op adem kunnen komen. Ook zijn alle teams van de UCI World Tour verplicht om mee te doen, bestaat iedere ploeg uit acht pedaleurs en hebben ze allemaal dezelfde puntenklassementen.

EvenementPloegenpresentatie Tour de France / Ronde van Frankrijk
SportWielrennen
DatumDonderdag 27 juni 2024
Locatie🇮🇹 Florence, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.