Ploegenpresentatie ‘Giro d’Italia’ 2024: live kijken op tv en online | 2 mei

De eerste Grote Ronde van het jaar gaat bijna van start. Traditiegetrouw worden de teams voorafgaand aan de ronde op het podium aan het publiek voorgesteld. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de ploegenpresentatie van de Giro d’Italia op tv en online kijken kunnen op donderdag 2 mei 2024. In dit artikel geven wij aan of dit evenement op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de ploegenpresentatie eventueel ook vertoont.

Waar kun je de ploegenpresentatie van de ‘Giro d’Italia’ online kijken op donderdag 2 mei 2024?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden en sportpresentaties. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de ploegenpresentatie tijdens de Giro d’Italia per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de ploegenpresentatie van de Giro d’Italia bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen, waardoor je naast de ploegenpresentatie ook alle etappes uit de Giro d’Italia kunt volgen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook als abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze ploegenpresentatie is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de teams uit de Giro d’Italia jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is de ploegenpresentatie bij deze streamingdienst niet te zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerpresentaties er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de ploegenpresentatie van de Giro d’Italia uitzenden

Eurosport heeft de uitzendrechten van de ploegenpresentatie van de Giro d’Italia in handen. De gehele presentatie van alle teams is hier vanaf 20:30 uur live te volgen. Naast deze uitzending heeft deze televisiezender tevens de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd in 2024 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zenders Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Giro d’Italia

De Giro d’Italia behoort naast de Vuelta a España en Tour de France tot een van de drie grote rondes. De eerste editie van het spectaculaire wielerevenement vond in 1909 al plaats. De koers begon in Milaan en eindigde in Bologna, waar de Italiaanse wielrenner Dario Beni er met de winst vandoor scheurde. De renners moesten een afstand van 2.448 kilometer overbruggen, verdeeld over acht etappes. Aanvankelijk was de Ronde van Italië een stuk minder zwaar dan zijn collega uit Frankrijk. In de jaren 30 en 40 kwam daar verandering in door bergetappes op te nemen in het schema.

EvenementPloegenpresentatie Giro d’Italia 2024
SportWielrennen
DatumDonderdag 2 mei 2024
Locatie🇮🇹 Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.