PlayStation 5 streaming apps zijn bekendgemaakt door Sony

Op 19 november 2020 is het zover: dan komt de nieuwe PlayStation 5 uit! Recentelijk heeft producent Sony bekendgemaakt welke apps van streamingdiensten op de PlayStation 5 zullen komen te staan en hoe de afstandsbediening van de nieuwste spelcomputer eruit zal komen te zien. In dit artikel lees je welke streaming apps direct geïnstalleerd zullen zijn, welke applicaties missen en welke er met een knop op de afstandsbediening staan.

Welke streaming apps zijn beschikbaar op de PlayStation 5?

Goed nieuws voor streamers van Netflix, Disney+ en Apple TV+. Vanaf de lancering van de nieuwe PS5 zal de app van je streamingdienst direct op je nieuwe spelcomputer staan. Dat heeft Sony bekendgemaakt. Je hoeft hem niet nog los te downloaden in de PlayStation Store, want hij staat standaard al geïnstalleerd op het apparaat. Daarnaast zijn natuurlijk ook apps als Spotify, YouTube en Twitch op de PlayStation 5 aanwezig.

Welke apps van streamingdiensten missen er op Sony’s nieuwe PS5?

Een jammerlijke misser tussen de apps van streamingdiensten is Amazon Prime Video. Wel meldt Sony dat deze app in de toekomst nog zal verschijnen, samen met streaming apps van Hulu, Peacock en andere video on demand-platforms.

De timing hiervoor is vooral in Nederland zonde voor de internationale webwinkelgigant. In de Verenigde Staten is Amazon Prime Video al jaren een geduchte concurrent van Netflix, maar in Nederland is de release van Amazon.nl in maart 2020 pas echt de kickstart geweest.

Welke streaming apps staan er op de afstandsbediening van de PlayStation 5?

De afstandsbediening van de nieuwe PS5 bleek voor een grote verrassing te zorgen. Naast de al langer bestaande streamingdiensten YouTube, Netflix en Spotify wist ook Disney+ een plekje op de felbegeerde afstandsbediening te krijgen. Je kunt op deze manier dus met één klik navigeren naar je favoriete streamingdiensten op de nieuwe spelcomputer van Sony.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Wanneer komt de PlayStation 5 uit?

De nieuwe PlayStation 5 komt uit op 19 november 2020, maar is natuurlijk al te pre-orderen. Wel moet je even goed kijken waar de nieuwste spelcomputer van Sony leverbaar is, want er is een extreme run op sinds de bekendmaking van het product.


Welke streaming apps zijn beschikbaar op de PlayStation 5?

Netflix, Disney+, Apple TV+ en apps als Spotify, Twitch en YouTube zullen direct beschikbaar zijn op de nieuwe PS5.

Welke apps van streamingdiensten missen op de PlayStation 5?

Amazon Prime Video, Peacock, Hulu en andere streamingdiensten moeten nog worden uitgerold op de nieuwe PS5 en zullen dus niet direct op de spelcomputer geïnstalleerd zijn.

Welke streaming apps staan er op de afstandsbediening van de PlayStation 5?

De afstandsbediening van de nieuwe PS5 heeft direct een knop naar Netflix en Disney+, maar ook naar Spotify en YouTube.

Wanneer komt de PlayStation 5 uit?

Vanaf 19 november 2020 is de PS5 beschikbaar in Nederland, maar hij is nu al samen met de accessoires te pre-orderen.