Kijktip: brute actiefilm ‘Plane’ met Gerard Butler is nu al online te zien

Gerard Butler heeft inmiddels een flink CV opgebouwd en schittert bijna elk jaar wel in een nieuwe, bloedstollende actiefilm. In 2023 kon je de Schotse acteur bijvoorbeeld op het witte doek bewonderen in Plane en volgens veel kijkers was dit een echte aanrader. Benieuwd? De film is vanmorgen op Prime Video verschenen, dus ook streamers kunnen zich er nu aan wagen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Hier gaat de actiefilm ‘Plane’ met Gerard Butler over

Prime Video heeft Plane op vrijdag 2 juni aan het aanbod toegevoegd. Gerard Butler mag in deze film uiteraard weer de echte actieheld spelen. Hij kruipt in de huid van Brodie Torrance, een piloot die het als zijn levensmissie ziet om zijn passagiers veilig op hun locatie aan te laten komen.

Als hij door een zware storm een noodlanding moet maken op een Filipijns eiland en daar in een oorlogsgebied terechtkomt, besluit hij dan ook alles op alles te zetten om te voorkomen dat zijn passagiers in handen vallen van de meedogenloze millitanten. En daarvoor moet hij heel ver gaan. Naast Gerard Butler speelt ook Luke Cage-acteur Mile Colter een grote rol.

Plane (2023) Official Trailer – Gerard Butler, Mike Colter, Yoson An

Kijkers zijn razend enthousiast over actiefilm

De bloedstollende actiefilm valt erg in de smaak bij kijkers en critici. Zo belonen zij de film met een fantastische Audience Score van maar liefst 94% op Rotten Tomatoes en zijn de reacties op social media ook erg positief, zoals je hieronder kunt zien. Plane werd zelfs zo goed ontvangen dat er nu al een vervolg aangekondigd is. Dit zal Ship heten, zal zich afspelen op een vrachtschip en zal een van de personages uit Plane volgen. Om spoilers te voorkomen, zullen we nu nog niet verklappen wie dat is.

Meer informatie over de film

Piloot Brodie Torrance (Gerard Butler) heeft vaker in stormen gevlogen, maar wanneer hij in een zware storm terecht komt en zijn vliegtuig beschadigd raakt, is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een eiland in de Filippijnen. Daar blijken Ray en zijn passagiers terecht te zijn gekomen in een oorlogsgebied dat wordt gedomineerd door meedogenloze militanten die het op het vliegtuig en zijn passagiers gemunt hebben. Terwijl de hele wereld op zoek is naar het verdwenen vliegtuig probeert Ray zijn passagiers in leven te houden tot er hulp arriveert.

TitelPlane
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 48 minuten
TaalEngels
CategorieActie
RegisseurJean-Francois Richet
CastGerard Butler, Mike Colter, Kelly Gale, Yoson An, Tony Goldwyn, Daniella Pineda, Remi Adeleke, Haleigh Hekking, Paul Ben-Victor, Quinn McPherson

Synopsis: The Searchers

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.