Pixar’s splinternieuwe film ‘Turning Red’ (2022) is nu op Disney+ te zien

Turning Red, de gloednieuwe coming-of-age animatiefilm van Disney en Pixar, is sinds vrijdag 11 maart 2022 (om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd) op de streamingdienst Disney+ te zien. De door critici geprezen film scoort op de website van Rotten Tomatoes al een uitstekende score van 94% uit 97 recensies.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

‘Turning Red’ verschijnt vrijdag 11 maart op de streamingdienst Disney+

De familievriendelijke film Turning Red van regisseur Domee Shi (Inside Out, Incredibles 2) is de tweede film van Pixar met een vrouwelijke regisseur en de eerste Pixar-film geregisseerd door een vrouw van kleur. De ontwikkeling van Turning Red begon in 2018 nadat Shi het idee voor het eerst aan Pixar presenteerde in oktober 2017. De film kreeg lovende kritieken met complimenten voor het verhaal, de humor, de animatie en gebruik van cultuur als rode draad door het verhaal.

Turning Red ging op 21 februari 2022 in première in Londen en is vanaf 11 maart exclusief te zien op Disney+. 👉 Ga direct naar Turning Red op Disney+.

Turning Red (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

Mei Lee (stem van Rosalie Chiang) is een zelfverzekerde, sukkelige 13-jarige die verscheurd wordt tussen de plichtsgetrouwe dochter van haar moeder te blijven en de chaos van adolescentie. Haar beschermende, zo niet enigszins aanmatigende moeder Ming (stem van Sandra Oh) is nooit ver van haar dochter verwijderd. Wat een ongelukkige realiteit is voor de tiener. Alsof veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg waren, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt ook nog eens in een gigantisch rode panda.

TitelTurning Red / Over De Rooie
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur1 uur en 40 minuten
Rotten Tomatoes94% uit 97 recensies
CategorieAnimatie, Avontuur, Komedie
RegisseurDomee Shi
CastRosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse, Maitreyi Ramakrishnan, Hyein Park, Orion Lee, Wai Ching Ho, James Hong

Synopsis: Pixar/Disney

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.