De 10 beste Pixar films op Disney+

Gefeliciteerd Pixar! De filmmaatschappij is 34 jaar oud geworden en heeft in al die jaren wat geweldige films gemaakt, die inmiddels stuk voor stuk op Disney+ te bekijken zijn. Daarom zetten wij de 10 beste Pixar films in het Disney+ aanbod van Nederland op een rijtje. Verder vind je op Streamwijzer ook de complete lijst van de beste films en series op Disney+.

Via deze pagina kun je 7 dagen lang gratis Disney+ kijken!

Top 10 beste films van Pixar op Disney Plus Nederland

Hieronder vind je de 10 beste films van Pixar op Disney+ in Nederland, gesorteerd op IMDb cijfer. Hierbij wordt het verhaal in de film vermeld, de streamingdienst waarop deze momenteel te bekijken is, het cijfer op IMDb en een knop naar de trailer.

 1. Coco (2017)

  8.4 op IMDb

 2. WALL-E (2008)

  8.4 op IMDb

 3. Toy Story (1995)

  8.3 op IMDb

 4. Toy Story 3 (2010)

  8.3 op IMDb

 5. BinnensteBuiten (2015)

  8.2 op IMDb

 6. Up (2009)

  8.2 op IMDb

 7. Finding Nemo (2003)

  8.1 op IMDb

 8. Zootropolis (2016)

  8.0 op IMDb

 9. Ratatouille (2007)

  8.0 op IMDb

 10. The Incredibles (2004)

  8.0 op IMDb

1. Coco (2017)

Coco

De absolute nummer 1 van de afgelopen jaren blijkt de heerlijk muzikale film Coco! De Mexicaanse animatiefilm rond de bekende Día de los Muertos viering wist de laatste jaren onze harten te stelen. Dat blijk uit de hoge beoordeling op IMDb en de uitingen van populariteit over de film op social media.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Ondanks het generaties-lange muziekverbod van zijn familie droomt de jonge Miguel ervan om een volleerd musicus te worden zoals zijn idool Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, bevindt Miguel zich in het prachtige en kleurrijke Land van de Doden. Na een ontmoeting met een charmante bedrieger genaamd Héctor, beginnen de twee nieuwe vrienden aan een buitengewone reis om het echte verhaal achter de familiegeschiedenis van Miguel te ontsluiten.

De film Coco krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

2. Wall-E (2008)

WALL-E

Wie kent ons favoriete robotje niet? In een futuristisch scenario zal hij de held van de mensheid zijn als hij de planeet weet op te ruimen. Hij deelt de hoge IMDb beoordeling met Coco en gooit nog altijd hoge ogen op Disney+.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

WALL-E, kort voor Waste Allocation Load Lifter Earth-klasse, is de laatste robot op aarde. Hij brengt zijn dagen door met het opruimen van de planeet, een stuk vuilnis per keer. Maar gedurende 700 jaar heeft WALL-E een persoonlijkheid ontwikkeld, en hij is meer dan een beetje eenzaam. Dan ziet hij EVE (Elissa Knight), een gestroomlijnde en welgevormde sonde die op een scanmissie naar de Aarde wordt teruggestuurd. WALL-E begint aan zijn grootste avontuur tot nu toe als hij EVE door het heelal volgt.

De film Wall-E krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

3. Toy Story (1995)

Toy Story

Recentelijk kwam Toy Story 4 op Disney+ te staan, maar het is inmiddels al 25 (!) jaar geleden dat de eerste film over onze speelgoedvrienden uitkwam.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Woody (Tom Hanks), een goedhartige cowboypop die behoort tot een jongen genaamd Andy (John Morris), ziet zijn positie als Andy’s favoriete speelgoed in gevaar komen als zijn ouders hem een Buzz Lightyear (Tim Allen) actiefiguur kopen. Erger nog, de arrogante Buzz denkt dat hij een echte ruimteman is op een missie om terug te keren naar zijn thuisplaneet. Als Andy’s familie naar een nieuw huis verhuist, moeten Woody en Buzz ontsnappen aan de klauwen van de onaangepaste buurman Sid Phillips (Erik von Detten) en zich herenigen met hun jongen.

De film Toy Story krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

4. Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3

Voor het uitkomen van Toy Story 4 wist het derde deel van de filmreeks nog onze harten te veroveren. De avonturen van Woody, Buzz, Bo Peep en al hun vrienden in Toy Story 3 werden online hoog beoordeeld en veroveren zo de vierde plek in de Pixar top 10!

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Met hun geliefde Andy die zich voorbereidt op het vertrek naar de universiteit bevinden Woody (Tom Hanks), Buzz Lightyear (Tim Allen), Jessie (Joan Cusack) en de rest van het speelgoed zich op weg naar de zolder, maar eindigen ten onrechte op de stoep met het afval. Woody’s snelle denken redt de bende, maar alles behalve Woody wordt uiteindelijk gedoneerd aan een kinderdagverblijf. Helaas spelen de oncontroleerbare kinderen niet leuk, dus Woody en de bende maken plannen voor een grote ontsnapping.

De film Toy Story 3 krijgt een 8.3 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

5. BinnensteBuiten (2015)

BinnensteBuiten

Deze film speelt met je emoties. En draait om je emoties. En verbeeldt je emoties. Een heerlijke en eigentijdse vertekening van wat zich dagelijks in al onze hoofden afspeelt.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Riley (Kaitlyn Dias) is een gelukkig, hockeyliefhebbend 11-jarig meisje uit het Midwesten, maar haar wereld staat op zijn kop als zij en haar ouders naar San Francisco verhuizen. Riley’s emoties — geleid door Joy (Amy Poehler) — proberen haar door deze moeilijke, levensveranderende gebeurtenis te loodsen. De stress van de verhuizing brengt echter het verdriet (Phyllis Smith) op de voorgrond. Wanneer Vreugde en Verdriet onbedoeld in de verste uithoeken van Riley’s geest worden meegesleurd, zijn de enige emoties die in het hoofdkwartier overblijven Woede, Angst en Walging.

De film BinnensteBuiten krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

6. Up (2009)

Up

Is dit inmiddels al een klassieker te noemen? Eén ding is zeker, er mag gehuild worden om die ene bekende scène in het begin van de film met de vrouw van Carl.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Carl Fredricksen, een 78-jarige ballonvaarder, staat op het punt een levenslange droom te vervullen. Door duizenden ballonnen aan zijn huis te binden, vliegt hij weg naar de Zuid-Amerikaanse wildernis. Maar de ergste nachtmerrie van Carl komt uit wanneer hij ontdekt dat een kleine jongen genaamd Russell een verstekeling is aan boord van het huis dat door een ballon wordt aangedreven.

De film Up krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

7. Finding Nemo (2003)

Finding Nemo

“Fish are friends, not food!” De visjes van Finding Nemo zijn niet alleen met deze film, maar ook met het vervolg Finding Dory op Disney+ te zien! En laat ons vooral even weten, roep jij bij het zien van een oranje visje nou ‘clownvis’ of ook gewoon NEMO?

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Marlin (Albert Brooks), een clownvis, is te voorzichtig met zijn zoon Nemo (Alexander Gould), die een verkorte vin heeft. Als Nemo te dicht bij de oppervlakte zwemt om zich te bewijzen, wordt hij gevangen door een duiker en moet hij met afgrijzen op zoek naar hem. Een blauwe rifvis genaamd Dory (Ellen DeGeneres) – die een heel kort geheugen heeft – sluit zich aan bij Marlijn en bemoeilijkt de ontmoetingen met haaien, kwallen en een groot aantal gevaren in de oceaan. Ondertussen, brengt Nemo zijn vlucht uit de vistank van een tandarts in kaart.

De film Finding Nemo krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

8. Zootropolis (2016)

Zootropolis

Deze beestenboel behoort tot de categorie van meer recente films in het Pixar aanbod. Dat maakt hem echter niet minder fijn om naar te kijken. En stiekem soms ook een beetje spannend.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis is de stad Zootopia een zoogdierenmetropool waar verschillende dieren leven en gedijen. Als Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) als eerste konijn bij de politie komt, leert ze al snel hoe moeilijk het is om de wet te handhaven. Vastbesloten om zichzelf te bewijzen, springt Judy bij de gelegenheid om een mysterieuze zaak op te lossen. Helaas betekent dat werken met Nick Wilde (Jason Bateman), een sluwe vos die haar werk nog moeilijker maakt.

De film Zootropolis krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

9. Ratatouille (2007)

Ratatouille

Ah oui, c’est délicieux! Een rat als beste kok van de wereld? Het kan allemaal bij Pixar! Laat Remy je meenemen door de straten en toprestaurants van Paris, Oui oui! Ratatouille is sinds 21 december 2019 te zien op Disney+.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Remy droomt ervan om een geweldige chef-kok te worden, ondanks dat hij een rat is in een zeker knaagdier-fobisch beroep. Hij verhuist naar Parijs om zijn droom te volgen en met de hulp van de ongelukkige vuilnisjongen Linguini stelt hij zijn culinaire vaardigheden op de proef in de keuken, maar hij moet tegelijkertijd ondergedoken blijven, met hilarische gevolgen. Remy krijgt uiteindelijk de kans om zijn culinaire vaardigheden te bewijzen aan een groot voedselcriticus, maar is het eten wel goed?

De film Ratatouille krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

10. The Incredibles (2004)

Deze superhelden zijn inmiddels al bijna twee decennia oud, maar dat maakt ze niet minder leuk om naar te kijken. Inmiddels is er zelfs een vervolg uit 2018 van de populaire film en die is natuurlijk ook gewoon op Disney+ te zien!

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

In deze geprezen Pixar-animatiefilm worden getrouwde superhelden Mr. Incredible (Craig T. Nelson) en Elastigirl (Holly Hunter) gedwongen een mondain leven te leiden als Bob en Helen Parr nadat alle superkrachtige activiteiten door de overheid zijn verboden. Terwijl Mr. Incredible van zijn vrouw en kinderen houdt, verlangt hij terug naar een leven vol avontuur, en krijgt hij een kans als hij naar een eiland wordt geroepen om tegen een uit de hand gelopen robot te vechten. Al snel zit Mr. Incredible in de problemen, en het is aan zijn familie om hem te redden.

De film The Incredibles krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!