Déze Nederlandse film moet je zien volgens kijkers: “Werkelijk prachtig”

Liefhebbers van de Nederlandse film, opgelet! Kijkers tippen Piece Of My Heart, een dramafilm die eind vorig jaar in de bioscoop verscheen en sinds kort ook te streamen is via Pathé Thuis. De titel is op dit moment nog niet erg bekend en dat is zonde, want volgens de eerste reacties is het een echte aanrader.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Aangrijpende dramafilm ‘Piece Of My Heart’ op Pathé Thuis

Piece Of My Heart neemt ons mee naar de balletwereld van de jaren 70 en vertelt het waargebeurde verhaal van Olga de Haas. Zij was een getalenteerde danseres die gezien werd als een van de grote nieuwe sterren van het Koninklijk Ballet, maar uiteindelijk bezweek onder de druk. Door de ogen van haar beste vriendin Irma zien we hoe de jonge vrouw steeds hogere eisen aan zichzelf stelde en zichzelf langzaam verloor.

De film was in december 2022 op het witte doek te bewonderen en verscheen deze week op Pathé Thuis. Hoewel er een aantal bekende acteurs meedoen (waaronder Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat en Peter Paul Muller) kan de film echt gezien worden als een verborgen parel: nog niet heel bekend, maar wel heel goed. Dit bewijst ook de IMDb-score van de film, die met een 7,5 beter beoordeeld wordt dan vele andere titels van eigen bodem.

Reacties van kijkers zijn positief: “Echte aanrader!”

Kijkers van de dramafilm dus zijn erg positief en prijzen vooral het aangrijpende verhaal en de prachtige dansscènes. Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze Nederlandse dramafilm nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de filmpagina van Piece Of My Heart op Pathé Thuis.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.