Déze geprezen Nederlandse dramafilm is nu te streamen op Pathé Thuis

Fan van Nederlandse films, de balletwereld of misschien wel allebei? Dan hebben we een gloednieuwe kijktip voor je! Vanaf vandaag kun je op Pathé Thuis de waargebeurde dramafilm Piece of My Heart streamen, over de opkomst en ondergang van een van de meest getalenteerde dansers die ons land ooit rijk was. De film is volgens kijkers een ontzettende aanrader en mag je dus eigenlijk niet missen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘Piece of My Heart’ is aangrijpende en geprezen dramafilm over balletwereld

Piece of My Heart neemt ons mee naar de jaren 70 en volgt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Olga de Haas. Ooit was zij een van de grote nieuwe sterren van het Koninklijk Ballet en zorgde zij ervoor dat de hele balletwereld zijn adem inhield. Samen met haar beste vriendin Irma bestormde ze podia en betoverde ze vriend en vijand, maar uiteindelijk bezweek ze onder de druk. Door de ogen van Irma zien we hoe de jonge vrouw steeds hogere eisen aan zichzelf stelt en zichzelf langzaam kwijtraakte.

Veel kijkers zijn erg onder de indruk van de Nederlandse dramafilm, zoals onder meer blijkt uit de IMDb-score van een 7,5 en de vele positieve reacties op social media. De film wordt “werkelijk prachtig” en “mooi en intens” genoemd. Overigens laten veel kijkers ook weten dat je hem niet alleen kunt kijken als je iets met de balletwereld hebt. Het is ook een aanrader door het mooie, aangrijpende verhaal en het goede spel van allerlei bekende acteurs van eigen bodem, zoals Peter Paul Muller, Jan Kooijman en Gijs Scholten van Aschat.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Aangrijpend en waargebeurd verhaal
2️⃣ Geprezen door kijkers en critici, met onder meer een 7,5 op IMDb
3️⃣ Rollen voor een hoop bekende acteurs, waaronder Peter Paul Muller, Jan Kooijman en Gijs Scholten van Aschat

‘Piece of My Heart’ is nu te zien op Pathé Thuis

Hoewel de film al sinds woensdag 5 april te zien is op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis werd het vandaag, op woensdag 19 april, mogelijk om hem voor een lagere prijs te huren. Kopen doe je vanaf €9,99, huren vanaf €4,99. Een abonnement heb je in ieder geval niet nodig voor het kijken van Piece of My Heart en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Meer informatie over de film

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. Piece of My Heart vertelt het verhaal over uitzonderlijk talent, maar bovenal dat van een ultieme vriendschap.

TitelPiece of My Heart
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 54 minuten
TaalNederlands, Engels
CategorieDrama
RegisseurDana Nechushtan
CastPeter Paul Muller, Elaine Meijerink, Roos Englebert, Gijs Blom, Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat, Tina de Bruin, Daniël Boissevain, Yannick Jozefzoon, Katelijne Damen

Synopsis: WW Entertainment

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.