Documentaire ‘Philip: The King Without A Crown’ over de overleden prins is nu te zien op discovery+

Op 9 april stierf prins Philip, de onmisbare steunpilaar van de Britse Queen Elizabeth II, vredig in zijn slaap. Binnen 5 dagen heeft Discovery een documentaire gelanceerd, waarin het leven van de overleden prins met kenners van het Britse koningshuis wordt beschouwd. De gloednieuwe documentaire ‘Philip: The King Without A Crown’ van discovery+ is sinds 14 april 2021 exclusief te bekijken bij de streamingdienst. De docu is zeker ook een kijktip voor fans van de populaire Netflix-serie The Crown.

Documentaire ‘Philip: The King Without A Crown’ op discovery+

Wie is Queen Elizabeth II van Groot-Brittanië zonder haar onmisbare steunpilaar: prins Philip. Hij stond meer dan 70 jaar stond als prins aan de zijde van zijn vrouw, koningin Elizabeth en trad ontelbare keren op bij publieke evenementen in die hoedanigheid. Daarvan was hij zelfs 22.219 keer in zijn eentje degene die de plechtigheden voor zijn rekening nam. In de documentaire Philip: The King Without A Crown bekijken we in 45 minuten wat zijn werkelijke rol binnen gezin en koningshuis was.

Hiervoor spreken we historici, biografen, journalisten en voormalig perssecretarissen van het hof die de prins van dichtbij meemaakten. Zij vertellen over de vele bijzondere momenten in zijn leven. Van zijn gecompliceerde jeugd en zijn strijd tegen de Nazi’s tot en met het moment dat zijn leven voorgoed veranderde toen hij op zijn 25e trouwde met de vijf jaar jongere Elizabeth die niet lang daarna koningin werd. De oorlogsheld, bevelhebber en geboren leider moest vanaf dat moment zijn leven in dienst stellen van zijn vrouw en het koningshuis. Zoals in de documentaire te zien is, deed hij dat volledig op zijn eigen manier.

Prince Philip Queen Elizabeth II
Queen Elizabeth II en Prince Philip (The Duke of Edinburgh) | Beeld: Discovery

Wie was prins Philip?

Prins Philip, hertog van Edinburgh, was een praktische man, zo laat de documentaire zien, die makkelijk beslissingen nam en daarmee de steunpilaar van koningin Elizabeth werd. Hij was het dan ook die zijn zoon Charles aanzette om niet langer te twijfelen over diens huwelijk met Diana, om zich vervolgens op te werpen als relatietherapeut toen hun huwelijk in zwaar weer terechtkwam.

Na het overlijden van prinses Diana was hij bepalend voor een belangrijk beeld van de begrafenis. Hij wist kleinzoon William ervan te overtuigen wel achter de kist te lopen door zelf ook mee te lopen.Op andere zaken nam hij eveneens een leidende rol, bijvoorbeeld toen Windsor Castle na een hevige brand gerestaureerd moest worden. Een ideale klus voor de praktische Philip. Zo bleef de populaire prins ondanks zijn dienende rol toch zijn stempel drukken op tal van zaken.

Door een abonnement op discovery+ te nemen, kun je nu direct beginnen met kijken naar de documentaire over prins Philip. Vind meer informatie via de groene knop hieronder.

Meer discovery+ Original documentaires

Het razendsnel uitbrengen van zelfgemaakte documentaires ligt in het hart van Discovery. Zo werd na de dood van George Floyd en de sterk opkomende Black Lives Matter-beweging vorig jaar de documentaire The Murder of George Floyd: A Nation Responds uitgebracht en kregen we na de bestorming van het Capitool een inkijkje in de gebeurtenissen middels Storming The Capitol: The Inside Story. Met de documentaire over de overleden prins is er een volgende documentaire aan dit rijtje toe te voegen.

Bezoek ook de Facebook-groep hieronder met andere fans om kijktips uit te wisselen. Veel kijkplezier gewenst!

Discovery+ in Nederland