PGA Tour 2024: live kijken op tv en online | Golf van 4 januari t/m 1 september

Op donderdag 4 januari 2024 is de PGA Tour van start gegaan. Tijdens dit Amerikaanse golftoernooi komen de golfers op het hoogste niveau in actie. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden van de PGA Tour op tv en online kijken kunnen van 4 januari t/m 1 september 2024. In dit artikel geven wij aan of dit toernooi op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de PGA TOUR eventueel ook vertoont.

Waar kun je alle wedstrijden tijdens de PGA Tour op 4 januari t/m 1 september 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de PGA Tour per videodienst in Nederland.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de PGA Tour bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland momenteel de uitzendrechten van het golf in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden rechtstreeks te volgen, zoals je zult zien in de programmagids. Ook kijk je via deze oranje provider naar de European Tour, LIV Golf en de strijd om de Ryder Cup. De zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar de PGA Tour te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Amerikaanse golftoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het golftoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn golfwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de golfwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die wedstrijden uit de PGA Tour uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het Amerikaanse golftoernooi in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens de PGA Tour live te kijken op televisie via kanaal 14. De oranje provider toont naast dit kampioenschap ook wedstrijden uit de European Tour. Ook kijk je hier naar matches uit de LIV Golf en is de strijd om de Ryder Cup hier te volgen. 👉 Ga meteen naar golf bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast golf zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, smashes van de Oranje volleybaldames- en heren en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over PGA Tour

CompetitiePGA Tour
SportGolf
DatumDonderdag 4 januari tot en met zondag 1 september 2024
LocatieVerschillende speelsteden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.