PGA Championship 2024: live kijken op tv en online | Major kampioenschap van 16-19 mei

Na The Masters in april, is het tijd voor het volgende major golftoernooi. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens de PGA Championship op tv en online kijken kunnen op 16 t/m 19 mei 2024. Wie dit kampioenschap wint, is verzekerd van een plek op de drie andere major golftoernooien. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het golftoernooi ‘PGA Championship’ op 16 tot en met 19 mei 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en inmiddels worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de PGA Championship per videodienst in Nederland.

Ziggo Sport ➡️ Kijk meteen de PGA Championship via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten van dit golftoernooi ook de rechten van twee andere major golftoernooien, de Europese DP World Tour, de Ryder Cup, Amerikaanse PGA Tour en de Dutch Open. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
ViaplayHoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is de PGA Championship er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens de PGA Championship 2024 uitzendt

Liefhebbers van de sport kunnen tijdens de PGA Championship 2024 dus terecht bij de televisiezenders van Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele toernooi beelden uit van het kampioenschap. Naast dit toernooi heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour en kijk je direct naar alle wedstrijden uit de PGA Tour en de Ryder Cup. Behalve de PGA Championship zijn ook twee andere major golftoernooien hier te zien, zoals The Masters en The Open. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien via de streamingdienst Viaplay.

Meer informatie over de PGA Championship

CompetitiePGA Championship
SportGolf
DatumDonderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei 2024
Locatie🇺🇸 Valhalla Golf Course, Louisville, Kentucky, Verenigde Staten

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.