Alles over Peter Gillis

De steenrijke realityster Peter Gillis kennen we natuurlijk van zijn programma Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6. In de serie, die online terug te kijken is bij NLZIET via KIJK, volgen we het leven van de miljonair en ondernemer. Hieronder krijg je een idee van wie hij is, wat zijn vermogen is, wie zijn (ex-)vrouw en (ex-)vriendin is, hoe oud hij is en meer.

Peter Gillis: biografie

Inmiddels is het 61 jaar geleden dat Peter Gillis (op 20 maart 1962) werd geboren in Rijen, een plaats in Noord-Brabant tussen Tilburg en Breda. Nicol Kremers is zijn ex-vriendin en hij heeft met zijn andere ex-vrouw drie kinderen: Mark, Ruud en Inge.

✍️ NaamPeter Gillis
❤️ VriendinWendy van Hout
💔 Ex-vriendinNicol Kremers
🏠 GeboorteplaatsRijen
📅 Geboortedatum20 maart 1962
📜 Leeftijd61 jaar*
📏 Lengte1,73 meter
🇳🇱 NationaliteitNederlands
📍 WoonplaatsNeerpelt
📸 Instagram@petergillisoostappen
👶 KinderenMark, Ruud en Inge
* Op het moment van schrijven

Eigen realityserie ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’

Peter Gillis en zijn familieleden zijn voornamelijk bekend geworden van hun eigen realityprogramma Familie Gillis: Massa is Kassa, een enorm populair programma waarvan inmiddels al 11 seizoenen verschenen zijn. Hierin zien we Peter, Nicol, Mark, Ruud en Inge in hun luxe miljonairsbestaan waarin ze leven van alle parken die in het bezit zijn van de familie. De ondernemer is namelijk de oprichter en enige eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken, een bedrijf dat inmiddels goed is voor zo’n 10.000 plaatsen (ongeveer 635 hectare) met 26.000 bedden en een capaciteit van 55.000 personen per dag. Een astronomisch getal dat zelfs wordt uitgebreid nu hij met zijn onderneming nieuwe parken aan het aankopen is.

Een term waarmee de ondernemer populair is geworden is “foxwild”. Dat is echter niet het enige, want online zijn fans van zijn programma lyrisch over de eerlijke recht-toe-recht-aan-houding van de miljonair en realityster. Het is niet voor niets dat zijn programma zo goed wordt bekeken. De voice-over wordt ingesproken door Frank Lammers, vooral bekend van de Netflix-serie Undercover en voor velen ook van de Jumbo-reclames.

Vermogen van Peter Gillis

Veel mensen vragen zich natuurlijk af wat het vermogen van deze gigantisch succesvolle ondernemer en multimiljonair nou precies is. Exacte getallen zijn niet bekend, maar we weten wel dat Peter Gillis in 2020 opgenomen is in de Quote 500-lijst van rijkste Nederlanders. Hierin werd zijn vermogen geschat op 220 miljoen euro. In 2021 heeft hij echter de lijst niet behaald. Hij reageert hierop in het onderstaande interview.

Doordat de ondernemer zo vermogend is, kan hij natuurlijk ook allemaal opzienbarende spullen kopen die we in zijn serie te zien krijgen. Zo heeft hij een prachtige Rolls Royce-auto gekocht van zijn vele centen en krijgen we in het nieuwste seizoen zijn luxe camper veelvuldig te zien. Één van de grootste recente aankopen is echter zijn nieuwe optrekje: Kasteel Genenbroek in de Belgische plaats Hamont-Achel. Hij had zijn huis in Neerpelt slechts een jaar geleden gekocht, maar heeft nu al besloten te vertrekken om in zijn fonkelnieuwe kasteel te trekken. In de volgende video krijg je een inkijkje in zijn nieuwe optrekje.

Massa Is Kassa-familie: ex-vrouw, (ex-)vriendin en kinderen

Peter Gillis is eerder getrouwd geweest, maar zijn ex-vrouw (waarmee hij al een tijdje gescheiden is) blijft zo veel mogelijk buiten de media. Hij heeft echter een hele tijd een nieuwe vriendin gehad die ook veel in het programma te zien was. Die relatie is inmiddels verbroken. Zij heette echter geen Nicol Gillis, want ze zijn niet getrouwd. De drie kinderen die we vaak in de realityshow zien zijn Mark, Ruud en Inge. Dat zijn de kinderen die hij met zijn ex-vrouw had, dus niet met zijn ex-vriendin Nicol Kremers.

Inmiddels heeft hij ook een nieuwe vriendin: Wendy van Hout. In de onderstaande twee video’s stelt ze zich aan de kijkers voor en laten de twee kersverse tortelduifjes weten wat ze zo leuk vinden aan elkaar. De 39-jarige Wendy is geboren in Eindhoven, maar woont inmiddels in Soest. Ze geeft aan dat ze maar liefst vijf kinderen heeft van de leeftijden 19, 17, 11, 9 en 4. In de rechter video laat Peters fonkelnieuwe vriendin weten dat ze is gevallen voor zijn positieve energie. De succesvolle ondernemer vertelt op zijn beurt dat het hem zo aansprak dat Wendy hem vertelde niet afhankelijk van hem te willen zijn en zelf haar eigen boontjes te willen doppen.

De ondernemer heeft overigens een eigen boek geschreven die dezelfde naam draagt als zijn realityprogramma. In de biografie krijgen we een inkijkje in het bijzondere leven van Peter Gillis.

In de media

Hoge bomen vangen veel wind, maar al helemaal als ze vermogend zijn. Zo verscheen een tijdje geleden in de media het schokkende nieuws dat Peter Gillis op een dodenlijst zou staan en werd zijn zoon Mark Gillis overvallen en mishandeld. Vervolgens kwam midden 2022 het nieuws naar buiten dat er een mishandelingszaak rondom de realitysterren loopt, waardoor ze in de rechtszaal zullen worden gehoord over een incident waarin Gillis zijn vriendin Nicol onder andere vermeend in haar rug en neus zou hebben gebeten.

Verder zien we in het realityprogramma vaak dat Peter bezig is met afvallen en dat wil zeker lukken. Hij lijkt op beeld namelijk al een stuk dunner dan vroeger. Op zijn Instagram-pagina deelt hij zelf ook updates in deze strijd, waaronder het onderstaande bericht waarin hij vertelt dat hij een worstenbroodje met ketchup soms toch echt niet kan laten (vergezeld door hashtags als #afvallen en #sporten).

Ten slotte is men ook vaak benieuwd hoe lang Peter Gillis eigenlijk is. Tijdens aflevering 3 van seizoen 9 van Familie Gillis: Massa is Kassa kwamen we daar eindelijk achter, omdat hij zich door zijn ‘PA’ op liet meten. Hij is 173 centimeter lang, zo bleek toen.