Peter Crouch redt een voetbalclub in fascinerende docuserie

Met het WK 2022 op de buis heb je de komende weken aan voetbal geen gebrek, maar als je je tussendoor toch nog verveelt hebben we een leuke kijktip voor je: de docuserie Peter Crouch: Save Our Beautiful Game op discovery+. Net als David Beckham in zijn Disney+-serie Save Our Squad deed, besluit ook voetballegende Peter Crouch terug te keren naar zijn roots om zijn jeugdclub te helpen. Een must-see!

Docuserie ‘Peter Crouch: Save Our Beautiful Game’ nu te zien

Peter Crouch was van 1998 tot 2019 actief als voetballer en speelde onder meer bij Liverpool en Tottenham Hotspur. Ook in het Engelse voetbalteam kwam hij meer dan veertig keer uit en scoorde hij in totaal 22 keer. Hij heeft dus een indrukwekkende carrière achter zich, maar het begon allemaal met een kleine voetbalclub uit het zuiden van Londen genaamd Dulwich Hamlet FC. En laat deze ploeg nu net hulp nodig hebben…

In de achtdelige docuserie Save Our Beautiful Game start Crouch als de manager van de Zuid-Londense club en volgen we hem terwijl hij probeert het tij te keren en de crisis te omzeilen. Lukt het Crouch om het aantal supporters te verhogen en de club weer op de rit te krijgen? Of is het al te laat? De volledige serie is sinds kort te vinden in het aanbod van de Nederlandse discovery+. Hieronder bekijk je alvast wat eerste beelden.

Ook David Beckham, Ryan Reynolds en Rob McElhenney redden een voetbalclub

Overigens is Peter Crouch niet de eerste noch de laatste die probeert een voetbalclub te redden van de ondergang. Op Disney+ zijn sinds kort Save Our Squad en Welcome to Wrexham te zien, programma’s die eigenlijk allebei hetzelfde soort principe volgen. In de eerste serie keert voetballegende David Beckham terug naar zijn roots en buigt hij zich over de Westward Boys, een jongensteam dat ook tegen degradatie aanhikt en het hele seizoen nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Zowel op het veld als thuis probeert hij te achterhalen wat er moet gebeurden om de ploeg te redden.

In Welcome to Wrexham nemen de Amerikaanse acteurs Ryan Reynolds (Deadpool) en Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) de Welshe voetbalclub Wrexham AFC over. Dit is de op twee na oudste voetbalclub ter wereld, maar doet het nu al jaren niet zo goed. Aan de acteurs de taak om een nieuw succesverhaal te creëren… en dat terwijl ze allebei totaal geen ervaring hebben met voetbal. Beide series zijn nu dus te zien op Disney+.

→ Bekijk nu Save Our Squad op Disney+

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.