HBO Max maakt morgen prijs en aanbod in Nederland bekend

Deze week zullen we eindelijk meer te weten komen over de komst van HBO Max naar Nederland. WarnerMedia organiseert namelijk een persconferentie op donderdag 24 februari, waarin we voornamelijk meer te weten te komen over de prijs en het aanbod van de nieuwe streamingdienst.

HBO Max organiseert op donderdag 24 februari persconferentie over lancering in Nederland

In een uitnodiging voor de pers laat WarnerMedia weten op donderdag 24 februari meer bekend te maken over hun nieuwe streamingdienst HBO Max. Er zal gesproken worden door verschillende managers en verantwoordelijken voor de programmering van de streamingdienst. Daarnaast wordt er ruimte ingeboekt voor een spreker uit het bedrijf over Original producties. De exacte inhoud van de perspresentatie is nog niet naar buiten gebracht.

Op de website en social media kanalen van Streamwijzer houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over deze nieuwe streamingdienst in aanloop naar en natuurlijk direct na de persconferentie. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief om de updates te ontvangen en je aansluiten bij de Facebook groep met HBO Max kijkers.

HBO Max in Nederland

Film- en serieliefhebbers zijn voornamelijk benieuwd naar prijs en aanbod van de streamingdienst van WarnerMedia

De hoop en logische verwachting van film- en serieliefhebbers was al dat er donderdag vooral meer naar buiten zal worden gebracht over de prijs van de streamingdienst. Zo werd bij de Europese introductie in verschillende landen een paar maanden geleden nog een aantrekkelijke actie georganiseerd met levenslange korting, waardoor je in plaats van de daar geldende prijs van €8,99 als nieuwe abonnees slechts €4,49 per maand hoeft te betalen, zolang je niet opzegt. Dan vervalt namelijk voorgoed je levenslange korting. De vraag is of voor Nederland een vergelijkbare aanbieding zal worden gelanceerd.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd naar het aanbod van films en series op HBO Max die bij en na de lancering online zullen verschijnen. Vanwege de beschikbaarheid van rechten zal het namelijk niet mogelijk zijn om direct de hele bibliotheek van WarnerMedia online te zetten. Ook hierover horen we donderdag meer. Overigens publiceerden we eerder dit weekend wel al een overzicht van 10 fantastische films en series die sowieso op HBO Max zullen verschijnen, want er zijn al wel een paar titels bevestigd door de streaminggigant.

Op dinsdag 8 maart 2022 is de streamingdienst HBO Max eindelijk ook in Nederland te ontvangen

Begin deze maand kregen we eindelijk te horen wanneer HBO Max live zou gaan in Nederland. In een video op Twitter maakte de streamingdienst het goede nieuws bekend. Begeleid met de volgende tekst kwam een zinderende ’trailer’ van de Nederlandse release online op dinsdagochtend 1 februari: “Alles waar je van houdt op één plek. HBO Max komt 8 maart naar Nederland.”

Daarnaast liet WarnerMedia direct weten dat HBO Max beschikbaar zal zijn via verschillende apparaten en platformen, waaronder smart TV’s (Samsung, LG en Android TV™), via streamingapparaten (Apple TV 4K en Google Chromecast™), game consoles (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One en Xbox Series X|S) mobiele telefoons en tablets (iPhone, iPad, iPod Touch en Android™), en online via de website. Ook zullen er geen problemen verwacht worden qua betaling, want dit is mogelijk via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).


Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op zaterdag 19 februari 2022, waarna het werd geüpdatet op woensdag 23 februari met aanvullende informatie.