Bloedstollende sciencefictionserie ‘The Peripheral’ van ‘Westworld’-makers is nu te zien

Fans van Westworld, opgelet! Vanaf vandaag is er een nieuwe serie van de makers hiervan te zien op Amazon Prime Video. Deze sciencefictionserie met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol belooft ontzettend spannend te worden. Het draait allemaal om een meisje dat VR-spellen test en in een simulatie terechtkomt die steeds echter lijkt te zijn. Klinkt goed! De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op de streamingdienst.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat ‘The Peripheral’ over?

Het is 2032 en we volgen het leven van Flynne Fisher, een meisje dat samen met haar broer en haar doodzieke moeder in een klein stadje in de Blue Ridge Mountains woont. De enige manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen en wat geld te verdienen, is door videogames te spelen. Het begint allemaal als ze een nieuwe simulatie mag uittesten die zich afspeelt in het Londen van 2099. Al snel blijkt dat er in deze toekomstige wereld duistere geheimen schuilen waar Flynne zeker niet achter had mogen komen—en dat ze hier ook in het heden zichzelf én haar familie mee in gevaar breng.

De hoofdrol wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz, die je misschien wel kent van CarrieKick-Ass of Bad Neighbours 2. Andere acteurs die meespelen zijn Gary Carr (21 Bridges), Jack Reynor (Transformers: Age of Extinction) en Julian Moore-Cook (Peaky Blinders). Onder de makers scharen zich ook aardig wat indrukwekkende namen, waaronder Lisa Joy, Jonathan Nolan en Athena Wickham (alle drie betrokken bij de geprezen serie Westworld).

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Topactrice Chloë Grace Moretz in de hoofdrol
2️⃣ Van de makers van de geprezen serie Westworld
3️⃣ Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van William Gibson

‘The Peripheral’ is op 21 oktober van start gegaan op Amazon Prime Video

Enthousiast geworden? De serie is vanaf vrijdag 21 oktober te zien op Amazon Prime Video. Hier zijn vandaag de eerste twee afleveringen verschenen en daar komt iedere vrijdag een nieuwe episode bij. In totaal verschijnen er acht afleveringen, waardoor de laatste te zien zal zijn op 2 december. Hieronder vind je de eerste beelden om alvast in de stemming te komen.

Meer informatie over de serie

Een jonge vrouw in een klein stadje in de Appalachen, kan alleen ontsnappen aan de dagelijkse sleur door geavanceerde videogames te spelen. Ze is zo goed, dat een bedrijf haar een nieuw spel laat testen, maar het heeft een verrassing in petto. Het ontsluit al haar dromen over het vinden van een doel, romantiek en glamour in wat een spel lijkt, maar het brengt haar en haar familie in gevaar.

TitelThe Peripheral
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieSciencefiction, Drama, Actie
RegisseursAlrick Riley, Vincenzo Natali
CastChloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis via Amazon Prime Video

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.