Goed nieuws: ‘Percy Jackson and the Olympians’ krijgt een tweede seizoen

Het verhaal van de halfgod Percy Jackson komt nog niet tot een einde, want Disney+ kondigt vandaag een tweede seizoen van Percy Jackson and the Olympians aan. In het najaar kon je genieten van de eerste acht afleveringen van de serie, en men deed dit massaal. Nu kunnen we dus uitkijken naar een gloednieuwe reeks.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Percy Jackson and the Olympians’ krijgt een seizoen 2

Percy Jackson and the Olympians is gebaseerd op de legendarische Percy Jackson-boekenreeks van Rick Riordan. De eerste acht afleveringen volgen het eerste boek, De Bliksemdief. Maar er zijn nog veel meer boeken en dus meer verhalen, en daarom hadden een hele hoop fans hun hoop al gevestigd op een tweede seizoen. Gelukkig bevestigt Disney+ nu dat dat er gaat komen.

Seizoen 1 is meer dan 110 miljoen uren gestreamd. Kijkers hebben de serie massaal opgezet in de kerstvakantie. De acht afleveringen zorgden zelfs voor een van de vijf beste premières van heel 2023. Disney ziet dit grandioze succes als een teken om voor een nieuw seizoen te gaan. “We zijn blij om aan een spannende nieuwe zoektocht te beginnen,” laat Ayo Davis van Disney weten.

Wanneer is seizoen 2 te zien op Disney+?

Disney+ heeft wel laten weten dat er een tweede seizoen komt, maar heeft een nieuwe startdatum nog niet met ons gedeeld. Waarschijnlijk zal dit op z’n vroegst pas in het najaar van 2024 zijn.

Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Waar gaat het verhaal van ‘Percy Jackson and the Olympians’ over?

Percy Jackson is op een gevaarlijke queeste. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.

TitelPercy Jackson and the Olympians
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFamilie, Fantasy, Actie, Avontuur
RegisseurRick Riordan, Jonathan E. Steinberg
CastWalker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.