‘Percy Jackson and the Olympians’ gaat vandaag van start op Disney+

De legendarische Percy Jackson-boekenreeks van Rick Riordan komt naar het kleine scherm in de splinternieuwe serie Percy Jackson and the Olympians. Disney+ biedt hierin na de twee fantasyfilms die al over de zoon van Poseidon verschenen hun eigen interpretatie van het verhaal. Benieuwd? De eerste twee afleveringen zijn nú te zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat ‘Percy Jackson and the Olympians’ over?

De eerste acht afleveringen zullen boek 1 uit de reeks van Rick Riordan (‘De Bliksemdief‘) volgen. De 12-jarige Percy Jackson ontdekt hierin dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Hij komt terecht in Camp Half-Blood, een kamp voor halfgodkinderen, waar hij de confrontatie met zichzelf én met zijn vijanden aan moet gaan.

Het verhaal van Percy Jackson and the Olympians is dus gebaseerd op de populaire boekenreeks van Rick Riordan. De Amerikaanse auteur schreef mee aan het script, dus dat belooft alvast veel goeds! De hoofdrol is voor Walker Scobell, die je misschien wel kent als de jonge versie van Ryan Reynolds in de Netflix-film The Adam Project.

Eerste twee afleveringen nu te zien

Disney+ trapte op woensdag 20 december direct goed af met twee afleveringen. Er volgen er hierna nog zes, die iedere woensdag om 09:00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) aan het aanbod toegevoegd worden. De seizoensfinale valt daardoor op woensdag 31 januari. Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“I Accidentally Vaporize My Pre-Algebra Teacher”Woensdag20 december 2023
2“I Become Supreme Lord of the Bathroom”Woensdag20 december 2023
3“We Visit the Garden Gnome Emporium”Woensdag27 december 2023
4“I Plunge to My Death”Woensdag3 januari 2024
5“A God Buys Us Cheeseburgers”Woensdag10 januari 2024
6“We Take a Zebra to Vegas”Woensdag17 januari 2024
7“We Find Out the Truth, Sort Of”Woensdag24 januari 2024
8“The Prophecy Comes True”Woensdag31 januari 2024

Meer informatie over de serie

Percy Jackson is op een gevaarlijke queeste. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.

TitelPercy Jackson and the Olympians
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFamilie, Fantasy, Actie, Avontuur
RegisseurRick Riordan, Jonathan E. Steinberg
CastWalker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.