‘Percy Jackson’ op Disney+: alles wat we nu weten over de serie

In 2005 verscheen de eerste titel uit de inmiddels legendarische Percy Jackson-boekenreeks van Rick Riordan, waarna elke jaar een nieuw deel werd uitgebracht. Filmmakers namen het idee snel over en kwamen direct met twee avontuurlijke fantasyfilms over de zoon van Poseidon. Ook Disney+ heeft besloten met de halfgod aan de gang te gaan, want de streamingdienst werkt momenteel aan de nieuwe Original-serie Percy Jackson and the Olympians. In dit artikel vind je alles wat we hier tot nu toe over weten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en kijk met 77% korting de eerste maand naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ lanceert in 2024 de nieuwe serie ‘Percy Jackson and the Olympians’

Zoals via de bovenstaande rode knop al te zien was, heeft Disney+ al een eigen pagina op de streamingdienst ingericht voor de nieuwe serie over Percy Jackson. Daar staat zelfs dat het verhaal over de halfgod die een zoektocht door Amerika leidt om oorlog tussen de Olympische goden te voorkomen ‘binnenkort’ te zien zal zijn. We raden je aan om dat begrip met een korretje zout te nemen, want vlak eronder wordt vermeld dat de serie pas in 2024 zal verschijnen. Een exacte releasedatum is momenteel nog niet bekend.

Het verhaal van seizoen 1 zal gaan over het eerste boek uit de reeks van Rick Riordan (‘De Bliksemdief‘), waarna volgende afleveringen de verhaallijnen uit de volgende vier delen zouden kunnen behandelen. De opnames voor de serie zijn in juni 2022 begonnen en The Walt Disney Company heft zelfs besloten om de eerste beelden uit te brengen, zoals in de onderstaande teaservideo te zien is. De hoofdrollen worden vertolkt door Walker Scobell (als Percy Jackson), Leah Jeffries (als Annabeth Chase), Aryan Simhadri (als Grover Underwood) en Virginia Kull (als Sally Jackson).

Mocht je verder benieuwd zijn of Percy Jackson and the Olympians ook op andere streamingdiensten als Netflix, HBO Max, Videoland of Viaplay te zien zal zijn, dan hebben we een kort en teleurstellend antwoord voor je. Omdat het een Original-serie betreft, zal The Walt Disney Company deze titel exclusief op haar eigen video on demand-platform uitbrengen.

Eerdere Percy Jackson-films uit 2010 en 2013 zijn nu al te zien op Disney+

Zoals we eerder in dit artikel al lieten weten, is dit niet de eerste titel over Percy Jackson die op het witte doek zal verschijnen. Aan de hand van het verhaal in de eerste twee boeken werden al Percy Jackson and the Lightning Thief (2010) en Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) uitgebracht. Deze beide films vind je terug in het aanbod van Disney+ in Nederland. Daarnaast kun je ze ook huren of kopen via TVOD-diensten als Pathé Thuis.

▶️ Ga meteen naar Percy Jackson and the Lightning Thief (2010) op Disney+. Deze film gaat over de 17-jarige jongen Percy Jackson die ontdekt dat hij de zoon van Poseidon is. Tijdens een speciaal kamp voor goden in opleiding gaat hij op reis met athena’s dochter en een sater om zijn (ontvoerde) moeder te redden, maar ook om de gestolen bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog tussen goden te voorkomen.

▶️ Ga meteen naar Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) op Disney+. Deze film gaat over de spannende avonturen van de zoon van Poseidon die worden vervolgd met een quest door het hele land, waarin wordt gezocht naar het magische Gouden Vlies. Daarmee kan de wereld worden gered.

Verhaal en informatie van de serie

Halfgod Percy Jackson leidt een zoektocht door Amerika om een oorlog tussen de Olympische goden te voorkomen.

TitelPercy Jackson and the Olympians
Jaar2024
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama, Fantasy
ShowrunnersJonathan E. Steinberg, Dan Shotz
CastWalker Scobell, Leah Jeffries, Aryan Simhadri, Virginia Kull, Glynn Turman, Timm Sharp, Megan Mullally, Jason Mantzoukas

Synopsis: Disney+