Derde seizoen van de Batman-prequel ‘Pennyworth’ is vanaf vandaag te zien

Fan van Batmans legendarische butler, Alfred Pennyworth? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vandaag verschijnt het derde seizoen van zijn eigen serie! Wel even goed opletten: de DC-serie heet nu Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler en nieuwe afleveringen zijn exclusief op HBO Max te vinden vanaf 09:00 uur.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Waar gaat ‘Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler’ over?

Voorheen werd de Batman-prequel geproduceerd door de Amerikaanse televisieserie Epix en heette het nog gewoon Pennyworth. Het derde seizoen wordt echter ontwikkeld door HBO Max, waardoor het sindsdien een Max Original is en een langere naam gekregen heeft: ‘Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler’.

Zoals de nieuwe titel al aangeeft, vertelt de serie het achtergrondverhaal van Batmans trouwe butler Alfred Pennyworth, naar het karakter uit de DC Comics. Hij is een Britse voormalig soldaat die in het Londen van de jaren 60 een eigen beveiligingsbedrijf opricht en gaat samenwerken met Thomas Wayne en zijn vrouw Martha, die later uiteraard de ouders worden van Bruce Wayne. In het derde seizoen heeft een culturele revolutie de wereld veranderd. Een nieuw tijdperk van Superhelden en Superschurken is aangebroken. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden!

‘Pennyworth’ seizoen 3 is vanaf 7 oktober exclusief te zien bij HBO Max

Waar de eerste twee seizoenen van Pennyworth ook nog op Viaplay te vinden zijn, kun je voor het derde seizoen echt alleen bij HBO Max terecht. Omdat dit seizoen nu door het video on demand-platform ontwikkeld is, zullen deze afleveringen naar verwachting niet naar andere streamingdiensten komen. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. Op HBO Max is het derde seizoen op vrijdag 7 oktober om 09:00 uur van start gegaan. Wekelijks vind je hier op de vrijdag een nieuwe aflevering.

Meer informatie over de serie

‘Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler’ gaat over Alfred Pennyworth, een voormalige soldaat die een beveiligingsbedrijf opricht en gaat samenwerken met miljardair Thomas Wayne en z’n vrouw Martha, voordat die de ouders van Bruce Wayne worden.

TitelPennyworth: The Origin of Batman’s Butler
Jaar2019-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieActie, Misdaad
IMDb7,9 uit 14.000 stemmen
MakerBruno Heller
CastJack Bannon, Ben Aldridge, Emma Paetz, Ryan Fletcher, Dorothy Atkinson, Paloma Faith

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.