Horrorfilm ‘Pearl’ is eindelijk te streamen en volgens kijkers mag je hem niet missen

Als je het afgelopen jaar de horrorfilm X gezien hebt, waarin onder meer Wednesday-actrice Jenna Ortega een hoofdrol speelt, was je misschien wel benieuwd naar het achtergrondverhaal van Pearl. Regisseur Ti West was dat in ieder geval wel, want slechts een paar maanden na de verschijning van X bracht hij in Amerika ook de prequel Pearl naar het witte doek. In Nederland was de film helaas heel lang niet te streamen, maar gelukkig is hij gisteren op Pathé Thuis verschenen. Dat is goed nieuws, want volgens kijkers op social media is het een echte aanrader.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Geprezen horrorfilm ‘Pearl’ staat nu op Pathé Thuis

In X kwam Pearl al voorbij als de oudere vrouw die het gezelschap op de boerderij teisterde en mijmerde over haar verloren dromen. Dat achtergrondverhaal smaakte naar meer en daarom bracht regisseur Ti West ons dus Pearl. Opnieuw speelt Mia Goth, die in X de rol van Maxine speelde maar ook (bijna onherkenbaar) als de oude Pearl te zien was, de hoofdrol.

Het jaar is 1918, midden tijdens de influenza-pandemie, en Pearl woont op de bekende boerderij met haar ouders. Ze heeft echter één wens: filmster worden en haar oude leventje ontvluchten. En daarvoor is ze bereid heel ver te gaan. In X zagen we al hoe Pearl helemaal losgeslagen is, maar ook haar jongere versie laat er geen gras over groeien.

Reacties van kijkers zijn positief

Pearl ontving op IMDb een 7 (uit ruim 56.000 stemmen) en werd met 92% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes ook door recensenten zeer positief ontvangen. Vooral de performance van Mia Goth is indrukwekkend en wordt door sommige kijkers Oscarwaardig genoemd. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze horrorfilm nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de filmpagina van Pearl op Pathé Thuis.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.