Peaky Blinders komt met extra lange slotaflevering van bijna 1,5 uur

Het laatste seizoen van de immens populaire BBC televisieserie Peaky Blinders van Steven Knight wordt al een aantal weken op de Britse zender uitgezonden. Nu is bekendgemaakt dat de allerlaatste aflevering van seizoen 6 een extra lange speeltijd zal krijgen. Het gewelddadige actiespektakel met Cillian Murphy loopt al sinds 2013 en zal met één laatste aflevering van maar liefst 81 minuten afsluiten. Het zesde seizoen van Peaky Blinders komt op 10 juni 2022 naar Netflix in Nederland.

Laatste aflevering wordt ‘generale repetitie’ voor de speelfilm

Regisseur Anthony Byrne (In Darkness, Ripper Street) bevestigde in een interview met RadioTimes.com dat de slotaflevering van het laatste seizoen van Peaky Blinders een speeltijd van 81 minuten zal krijgen. Met het zesde seizoen komt dan ook helaas een einde aan het televisieavontuur van Tommy Shelby en co. Maar niet getreurd: na het slotseizoen zal er nog een speelfilm van Peaky Blinders worden gemaakt. De laatste aflevering van de serie voelt met zo’n lange zendtijd volgens de regisseur dan ook als een soort generale repetitie van de nog niet gemaakte film.

Eerder vertelde Steven Knight, de maker van de serie, dat de film zich zal focussen op een “nog niet verteld verhaal dat zich afspeelde in de Tweede Wereldoorlog, waar de Peaky’s bij betrokken zullen zijn.” In een interview met Digital Spy vertelde hij vervolgens ook dat de film geweldige kansen bood om een topcast bij elkaar te verzamelen. Verdere details over dit nieuwe project worden echter vooralsnog strikt geheim gehouden. Zodra wij meer informatie hierover verkrijgen, zullen wij dit uiteraard als eerste via je mail en tevens via onze website en social media kanalen delen.

Wanneer komt het laatste seizoen van Peaky Blinders naar Netflix?

Goed nieuws voor Netflix abonnees: onlangs werd officieel bevestigd dat het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders vanaf 10 juni op de streamingdienst te zien zal zijn. Op die datum zullen alle zes afleveringen van het nieuwste seizoen gelijktijdig beschikbaar zijn om te streamen. Alle eerdere seizoenen van het misdaadspektakel dat zich afspeelt in Birmingham zijn nu al bij de streamingdienst te zien. Wie niet kan wachten, kan nu al op deze manier naar Peaky Blinders seizoen 6 kijken.

Peaky Blinders (serie, 6 seizoenen): verhaal, informatie en trailer

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
BestelBestel direct op Bol.com
KijkenBekijk direct op Netflix
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.