In welk seizoen van ‘Peaky Blinders’ zit de Nederlandse actrice Gaite Jansen?

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste afleveringen van Peaky Blinders verschenen. Met het zesde seizoen kwam de razend populaire reeks tot een einde. Toch krijgen we regelmatig vragen binnen over de cast van de serie en één castlid in het bijzonder. De Nederlandse actrice Gaite Jansen heeft namelijk een rol in de serie. Maar in welke seizoen kunnen we haar zien?

Gaite Jansen is in dit ‘Peaky Blinders’-seizoen te zien

De Nederlandse actrice Gaite Jansen begon haar acteercarrière in de jeugdserie SpangaS. Er volgden een hele hoop rollen en in 2016 zette ze ook overzees voet aan de grond door haar eerste internationale rol in Peaky Blinders te scoren.

Het seizoen waarin Gaite Jansen te zien is, is het derde seizoen. In alle zes de afleveringen schittert de Nederlandse actrice als Tatiana Petrovna, een Russische hertogin die het Tommy Shelby (Cillian Murphy) behoorlijk lastig maakt. In het vierde seizoen is Petrovna niet meer te zien.

Komt er nog een ‘Peaky Blinders’ seizoen 7?

Met zes seizoenen kwam de reeks tot een einde. Toch is Peaky Blinders nog niet helemaal klaar. “Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder,” liet maker Steven Knight weten in een interview met Variety. Het wordt een heuse speelfilm. Maar dit nieuws kwam al een tijdje geleden. Weten we inmiddels al meer?

Onlangs werd duidelijk dat de opnames, als het goed is, halverwege 2024 zullen beginnen. Verdere details over het plot en de cast zijn er nog niet. Peaky Blinders is Peaky Blinders natuurlijk niet als Cillian Murphy niet de rol van Tommy Shelby vertolkt, dus veel fans hopen dat hij er weer bij is. Op dit moment kunnen we dat nog niet bevestigen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.