Déze bekende acteur had bijna de hoofdrol gespeeld in ‘Peaky Blinders’

Cillian Murphy speelt de rol van Tommy Shelby natuurlijk weergaloos, maar eigenlijk had er een andere acteur op zijn plaats moeten staan. De regisseur had zijn oog namelijk eerst op een andere bekende Brit laten vallen. Wij vertellen je wie de gangster in eerste instantie tot leven had moeten brengen en waarom tóch voor Murphy gekozen is.

Tommy Shelby was bijna door deze acteur vertolkt

Peaky Blinders neemt ons mee naar het Engeland van de vorige eeuw, toen Tommy Shelby de beruchte bende leidde. En die iconische rol wordt natuurlijk vertolkt door Cillian Murphy, die je ook kunt kennen van Inception en Oppenheimer. Maar wist je dat het eigenlijk Jason Statham was die de gangster had moeten spelen? Steven Knight heeft dit een tijdje geleden toegegeven aan The Independent. Hij zei hier het volgende over:

🗣️ “Ik ontmoette ze allebei in LA om over de rol te praten en koos voor Jason… omdat Jason echt Jáson is en opvalt in iedere kamer. Cillian is, als je hem ontmoet, geen echte Tommy.”
– Regisseur Steven Knight

Hoe hij uiteindelijk dan toch bij Cillian Murphy is uitgekomen? Dat kwam door een appje. “Vergeet niet, ik ben een acteur,” stuurde Murphy naar Knight na de auditie. Daardoor realiseerde de regisseur zich dat de Ierse acteur misschien extra geschikt is voor de rol, juist omdat hij hiervoor zo’n grandioze transformatie moet kunnen doorstaan.

En zo kwam het dat Cillian Murphy zes seizoenen lang in de huid van Tommy Shelby mocht kruipen. In de tussentijd zat ook Statham niet stil, want hij maakte een hele hoop films, waaronder The Meg, The Beekeeper en Fast X.

Komt er nog een ‘Peaky Blinders’ seizoen 7?

Met zes seizoenen kwam de reeks tot een einde. Toch zijn Tommy Shelby en Peaky Blinders nog niet helemaal klaar. “Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder,” liet Knight weten in een interview met Variety. Het wordt een heuse speelfilm. Maar dit nieuws kwam al een tijdje geleden. Weten we inmiddels al meer?

Onlangs werd duidelijk dat de opnames, als het goed is, halverwege 2024 zullen beginnen. Verdere details over het plot en de cast zijn er nog niet. We weten dus ook niet of Cillian Murphy er weer bij is. En wie weet, misschien krijgt Jason Statham nu toch eindelijk zijn rolletje. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.