Streamingdienst Peacock van NBC | Nieuws, datum, kosten en aanbod

Met de komst van nieuwe streamingdiensten zoals Disney+, Apple TV+ en in de toekomst mogelijk HBO Max is de War on Netflix nu echt begonnen. Één van de nieuwe grote streamingdiensten van de toekomst komt van NBCUniversal en zal de naam Peacock dragen.

De top van NBC heeft tijdens persevenementen duidelijk gemaakt dat zij een meer conservatieve aanpak zullen hebben met hun nieuwe streamingdiensten. Ze gaan minder aanvallend de oorlog tussen de video on demand-platforms in, wat bijvoorbeeld te merken is aan het feit dat ze gewoon de rechten voor Universal films en series blijven verstrekken aan platforms als HBO. Andere streamingdiensten, zoals Netflix en Disney+, kiezen er juist steeds vaker voor om content exclusief op hun eigen platform te plaatsen.

In dit artikel leggen we uit wat op dit moment bekend is over het nieuwe video on demand-platform van NBC. We zullen bespreken wat er op dit moment over de streamingdienst bekendgemaakt is in het nieuws, wat de verwachte release datum is, wat de kosten van een abonnement zullen zijn en welke films en series in het Peacock aanbod opgenomen zullen worden.

Alle mogelijke films en series op de streamingdienst vind je in de lijst met het Peacock aanbod.

Wat is de streamingdienst Peacock?

Streamingdienst Peacock is het nieuwe video on demand-platform van NBCUniversal. Deze maatschappij is onderdeel van Comcast. De nieuwe streamingdienst is vernoemd naar de pauw (Engels: peacock) die in het logo van NBC te zien is. Via deze streamingdienst kan voor een vast bedrag per maand naar alle films en series worden gekeken die vallen onder of aangekocht worden door de productiemaatschappij.

Wanneer komt Peacock naar Nederland?

De lancering van de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia in Amerika staat momenteel op de planning voor 15 april 2020. Vanaf dat moment zullen eerst klanten van het telecommunicatiebedrijf Comcast naar de streamingdienst kunnen kijken. Vanaf 15 juli 2020 zullen alle Amerikanen een abonnement op de streamingdienst kunnen nemen. Deze datum is gekozen vanwege de Olympische Spelen in Tokyo. NBCUniversal bezit hiervoor in de Verenigde Staten namelijk de uitzendrechten. Zo kan het mediabedrijf mensen door content van de Olympische Spelen overhalen om zich aan te melden voor het nieuwe video on demand-platform.

Het is helaas nog niet bekend of de streamingdienst ook naar Nederland zal komen. Mocht het nieuwe video on demand-platform naar Nederland komen, dan is er ook nog geen verwachte release datum.

Wel zijn in het Netflix verdwijnsein van december 2019 allerlei films van DreamWorks opgenomen die op 31 december 2019 zijn verdwijderd van de streamingdienst. Het verwijderen van deze films van DreamWorks (een animatiestudio die valt onder NBCUniversal) lijkt erop te duiden dat Netflix de rechten voor deze streamingdienst niet heeft weten verkrijgen voor het jaar 2020. Hetzelfde was het geval voor Grimm, een populaire serie op Netflix die sinds 5 januari verwijderd is en geproduceerd werd door Universal Television voor NBC. Dit zou erop kunnen duiden dat NBCUniversal’s streamingdienst Peacock al in 2020 in Nederland gelanceerd zal worden.

Wat zijn de kosten van Peacock?

Bij een Nederlandse lancering van het video on demand-platform zullen de kosten naar verwachting vergelijkbaar zijn met het bedrag in dollars, net zoals het geval was bij streamingdienst Apple TV+ en Disney+. Bij de eerstgenoemde is een maandabonnement in de Verenigde Staten $4.99 per maand en in Nederland €4.99 per maand en bij laatstgenoemde is een maandabonnement in de Verenigde Staten $6.99 per maand en in Nederland €6.99 per maand.

De maandelijkse kosten van Peacock zullen tweevoudig zijn. Het Standaard abonnement zal voor klanten van het telecommunicatiebedrijf Comcast helemaal gratis zijn en voor niet-klanten naar verwachting een bedrag van €4.99 per maand (in de Verenigde Staten $4.99 p/m). Hiervoor kan de gebruiker onbeperkt naar alle films en series in het aanbod van de streamingdienst kijken, maar zullen er wel reclames tussen de gekeken content zitten. Het Premium abonnement zal naar verwachting €9.99 per maand kosten, in verhouding met de $9.99 in de Amerikaanse markt.

Welke films en series worden in het aanbod opgenomen?

In totaal zal er ongeveer 7,500 uur aan content worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst. Het complete aanbod van films en series zal in de loop der tijd bekendgemaakt worden.

Hieronder zullen naar verwachting films en series vallen als Parks and Recreation, Cheers en The Office. Verder zullen er unieke nieuwe producties worden gemaakt voor de streamingdienst, waaronder de serie Brave New World (gebaseerd op het boek van Aldous Huxley) en een reboot van Battlestar Galactica. Ook content van franchises die behoren onder NBC zal verschijnen op de streamingdienst, waaronder films en series van Fast & Furious, Bourne, Despicable Me en als kers op de taart allerlei titels van animatiestudio DreamWorks. Onder laatstgenoemde productiemaatschappij vallen bijvoorbeeld Madagascar, Kung Fu Panda, Hoe Train Je Een Draak, Shark Tale, Bee Movie, Boss Baby, Trolls, Over The Hedge en Megamind.


Veelgestelde vragen over Peacock

Wat is de streamingdienst Peacock?

Streamingdienst Peacock is het nieuwe video on demand-platform van NBCUniversal.

Wanneer komt Peacock naar Nederland?

Er is nog geen verwachte release datum van de streamingdienst Peacock voor Nederland, maar het verwijderen van DreamWorks films van Netflix op 31 december 2019 lijkt erop te duiden dat we de streamingdienst nog in 2020 in Nederland kunnen verwachten.

Wat zijn de kosten van Peacock?

Naar verwachting zal een abonnement op Peacock in Nederland helemaal gratis zijn voor een account waarop reclames tussen de films en series verschijnen. Het Premium abonnement (zonder reclames) zal in dat geval waarschijnlijk €9.99 per maand kosten.

Welke films en series worden in het Peacock aanbod opgenomen?

In totaal zal er ongeveer 7,500 uur aan content worden toegevoegd aan de nieuwe streamingdienst. Het complete aanbod van films en series zal in de loop der tijd bekendgemaakt worden.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.