Alle teams die meedoen aan de World Cup Of Darts 2024 dit weekend

We kunnen onze pijlen gaan richten op het volgende grote dartstoernooi. Na de European Darts Open is het namelijk de beurt aan de PDC World Cup Of Darts 2024. Van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni 2024 strijden 40 teams op het officieuze wereldkampioenschap voor landen. Net als vorig jaar vindt het dartstoernooi in de Eissporthalle in Frankfurt, Duitsland plaats. Maar welke 40 landen komen er in actie? Hoe zien de teams eruit? Tijd om alle namen op rij te zetten. Het gehele kampioenschap is live te kijken op Viaplay.

PDC World Cup Of Darts van 27-30 juni 2024

Dit jaar strijkt de 14e editie van de PDC World Cup of Darts, in het Nederlands bekend als Wereldbeker Darts, neer in de Eissporthalle in Duitsland. Het toernooi wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation en wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap, waarin 40 teams uit verschillende landen strijden voor de felbegeerde titel. De landen worden elk vertegenwoordigd door twee spelers van de PDC.

Nieuwe opzet van het dartstoernooi

Door de jaren heen is de opzet van het toernooi flink veranderd. Zo deden er tussen 2010-2013 slechts 24 duo’s mee. Sinds 2014 werd dit aantal uitgebreid naar 32 koppels. Toch vond de organisatie dit niet genoeg, want sinds 2023 doen er 40 teams mee. Ook is de opzet vorig jaar veranderd. In tegenstelling tot de voorgaande jaren worden alle wedstrijden nu in duo’s gespeeld.

De vier beste landen—Engeland, Wales, Nederland, Schotland—zijn tevens al verzekerd van een plek in de tweede ronde. Deze volgorde is gebaseerd op de PDC Order of Merit-ranglijst. Op deze lijst wordt bijgehouden hoeveel prijzengeld darters verdienen op de verschillende toernooien. Bij het kiezen van de vier beste landen voor de PDC World Cup of Darts wordt de positie van de twee deelnemers bij elkaar opgeteld.

De overige 36 teams moeten echter strijden voor een plek in de volgende ronde. Zij worden ingedeeld in twaalf poules van drie teams, waarbij uit iedere groep één duo zich kwalificeert voor de tweede fase van het toernooi. De 12 beste landen volgens de ranglijst zijn groepshoofd en kunnen dus niet bij elkaar in de poule terechtkomen. Vanaf de tweede ronde wordt er gespeeld op basis van een knock-outsysteem.

Alle teams aan de World Cup Of Darts 2024

De 40 teams bestaan dus uit de twee beste darters uit de PDC per land. Namens Nederland komen Danny Noppert en Michael van Gerwen in actie. ‘Mighty Mike’ zou vorig jaar al meedoen aan het dartstoernooi. Helaas moest hij afzeggen doordat hij nog aan het herstellen was van een tandheelkundige ingreep. Hierdoor vormde Danny Noppert voor de tweede keer een duo met Dirk van Duijvenbode. Hij was na Michael van Gerwen de op een na hoogst geplaatste Nederlandse speler op de ranglijst. Nederland verloor vorig jaar in de tweede ronde van België. In het overzicht hieronder zijn alle deelnemers van dit jaar terug te vinden.

PlekLandDeelnemers
1🇦🇺 AustraliëDamon Heta, Simon Whitlock
2🇦🇹 OostenrijkRowby-John Rodriguez, Mensur Suljovic
3🇧🇭 BahreinBasem Mahmood, Duda Durra
4🇧🇪 BelgiëDimitri van den Bergh, Kim Huybrechts
5🇨🇦 CanadaMatt Campbell, David Cameron
6🇨🇳 ChinaXiaochen Zong, Chengan Liu
7🇭🇷 KroatiëBoris Krcmar, Romeo Grvabac
8🇨🇿 TsjechiëAdam Gawlas, Karel Sedlacek
9🇩🇰 DenemarkenBenjamin Reus, Claus Bendix Nielsen
10🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandLuke Humphries, Michael Smith
11🇫🇮 FinlandTeemu Harju, Marko Kantele
12🇫🇷 FrankrijkThibault Tricole, Jacques Labre
13🇩🇪 DuitslandMartin Schindler, Gabriel Clemens
14🇬🇮 GibraltarJustin Hewitt, Craig Galliano
15🇬🇾 GuyanaNorman Madhoo, Sudesh Fitzgerald
16🇭🇰 Hong KongLok Yin Lee, Man Lok Leung
17🇭🇺 HongarijeGabor Jagica, Nandor Major
18🇮🇸 IJslandArngrimur Olafsson, Petur Rudrik Gudmundsson
19🇮🇪 IerlandWilliam O’Connor, Keane Barry
20🇮🇹 ItaliëMichele Turetta, Massimo Dalla Rosa
21🇯🇵 JapanTomoya Goto, Ryusei Azemoto
22🇱🇻 LetlandMadars Razma, Valters Melderis
23🇱🇹 LitouwenDarius Labanauskas, Mindaugas Barauskas
24🇲🇾 MaleisiëSiik Hwang Wong, Mohd Nasir Bin Jantan
25🇳🇱 NederlandMichael van Gerwen, Danny Noppert
26🇳🇿 Nieuw-ZeelandHaupai Puha, Ben Robb
27🇬🇧 Noord-IerlandJosh Rock, Brendan Dolan
28🇳🇴 NoorwegenCor Dekker, Håkon Bjørge Helling
29🇵🇭 FilipijnenChristian Perez, Alexis Toylo
30🇵🇱 PolenKrzysztof Ratajski, Radek Szaganski
31🇵🇹 PortugalJose de Sousa, David Gomes
32🇬🇧 SchotlandPeter Wright, Gary Anderson
33🇸🇬 SingaporePaul Lim, Harith Lim
34🇿🇦 Zuid-AfrikaJohan Geldenhuys, Cameron Carolissen
35🇪🇸 SpanjeJose Justicia, Jesus Noguera
36🇸🇪 ZwedenJeffrey de Graaf, Oskar Lukasiak
37🇨🇭 ZwitserlandStefan Bellmont, Bruno Stöckli
38🇹🇼 Chinees TapeiTeng-Lieh Pupo, An-Sheng Lu
39🇺🇸 Verenigde StatenDanny Lauby, Jules van Dongen
40🇬🇧 WalesGerwyn Price, Jonny Clayton

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.