Dit is het grote voordeel van Pathé Thuis ten opzichte van Netflix

Voor velen is een abonnement op een streamingdienst ondertussen de norm geworden. Zo is er op de verschillende videodiensten een rijk aanbod van films en series beschikbaar. Met een paar abonnementjes op bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en HBO Max is de keuze aan content ondertussen enorm geworden. Maar wat als je nou eigenlijk maar een paar films per week of zelfs per maand wil kijken? Dan is het voor jou misschien wel voordeliger om de abonnementen over te slaan en rechtstreeks via Pathé Thuis losse films te kopen of te huren.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Het verschil tussen TVOD (Pathé Thuis) en SVOD (Netflix)

Allereerst is het belangrijk om te weten wat het verschil tussen een TVOD- en SVOD-streamingdienst is. SVOD staat voor ‘Subscription Video On Demand’, wat betekent dat je met een abonnement onbeperkt naar het aanbod kunt kijken zonder aanvullende kosten. SVOD-diensten zijn er inmiddels al ontzettend veel, al helemaal door de recente lancering van HBO Max en Viaplay.

TVOD staat voor ‘Transactional Video On Demand’, wat betekent dat je een transactie doet per film. Er is door dit video on demand-platform een los bedrag gekoppeld aan elke film, waarna deze door te kopen of huren te zien is via de streamingdienst. De marktleider in deze sector is in Nederland Pathé Thuis, een videodienst die recentelijk aankondigde over te zijn genomen door de bioscoopketen Pathé Theatres. Daarnaast verhuren en verkopen ook Ziggo On Demand, Apple TV+, iTunes, Google Play, YouTube en andere aanbieders digitaal films.

Pathe Thuis Theatres overname
Beeld: Pathé

De kosten van abonnementen op streamingdiensten

Voor een abonnement op Netflix betaal je maandelijks tussen de €7,99 en €15,99. De meest populaire optie is de ‘standaard’ en deze is voor €11,99 per maand beschikbaar. Hierbij kun je films en series op twee schermen tegelijkertijd streamen en is alles in HD te bekijken. Een abonnement op Disney+ kost je €8,99 per maand of een jaarlijks bedrag van €89,90 (omgerekend 15% korting). Met deze abonnementen heb je ongelimiteerd toegang tot alle titels die deze streamingdiensten beschikbaar hebben.

Nederlandse streamers gaven recentelijk aan dat ze gemiddeld aan dit soort abonnementen ruim €24 per maand uitgeven, wat op jaarbasis uitkomt op een gemiddelde van bijna 300 euro! Maar wanneer je maar een paar films per week of per maand kijkt, is dit model voor jou misschien niet de meest voordelige optie.

Films huren of kopen bij Pathé Thuis met aantrekkelijke kortingsprijzen

Bij Pathé Thuis worden er continu nieuwe en klassieke films met verschillende kortingen aangeboden. Zo betaal je maar €0,99 voor de Movie of the Week en met de Keuzekorting die via Instagram Stories bepaald wordt betaal je slechts €1,99 per film. Daarnaast biedt Pathé Thuis ook Kortingsfilms aan voor maar €2,99 in plaats van de normale huurprijs.

Met deze wekelijkse kortingsacties zou je drie verschillende films voor maar €5,97 kunnen kijken. Kies je ervoor om wekelijks de Movie of the Week te bekijken, dan ben je voor slechts €3,96 per maand voorzien van je entertainment thuis. Zelfs met het bekijken van de wekelijkse Keuzekorting kom je slechts uit op een maandbedrag van maar €7,96. Dat is al snel voordeliger dan een maandelijkse abonnement op Netflix of Disney+.

Belangrijke side note: op dit moment kun je geen series bekijken bij Pathé Thuis en daarnaast worden sommige titels exclusief op SVOD-diensten gepubliceerd. Daarentegen zijn er wel een paar populaire titels die nu niet met een abonnement te bekijken zijn, maar wel op Pathé Thuis gehuurd of gekocht kunnen worden. Voorbeelden zijn Venom: Let There Be Carnage, de nieuwe James Bond-film No Time To Die en de angstaanjagende horrorfilm Halloween Kills.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.