Pathé Thuis bevestigt: dit zijn de favoriete films van kijkers aller tijden

Pathé Thuis heeft onlangs aan haar kijkers gevraagd wat hun favoriete film aller tijden was. Van welke klassiekers krijgen ze nou nooit genoeg en welke titels hebben echt indruk gemaakt? Daaruit is een top 10 gerold en vandaag is eindelijk de nummer 1 bekendgemaakt. Hieronder lees je er alles over en vind je de favoriete films van Pathé Thuis-kijkers aller tijden.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

5x Favoriete films van Pathé Thuis-kijkers aller tijden

Vanaf woensdag 14 december heeft Pathé Thuis iedere dag een film uit de top 10 bekendgemaakt en vandaag, op vrijdag 23 december, is eindelijk de nummer 1 duidelijk geworden. Hieronder hebben we de top 5 voor je op een rijtje gezet, inclusief de trailer, een korte samenvatting en een knop om direct te beginnen met streamen. Daaronder vind je de complete top 10. Veel kijkplezier!

5. The Green Mile (1999)

De nummer 5 in de top 10 is de legendarische film The Green Mile. We volgen hierin een gevangenisbewaker (Tom Hanks) die werkzaam is op de ‘Dodengang’ van de Cold Mountain-gevangenis. Hij krijgt een speciale band met een van de veroordeelden (Michael Clarke Duncan). De film ontvangt een dikke 8,6 op beoordelingssite IMDb en staat hiermee in de top 25 van allerbeste films aller tijden.

4. Love Actually (2003)

Kerst zou niet hetzelfde zijn zonder Love Actually. We volgen verschillende Britten die in aanloop naar de feestdagen op zoek zijn naar de liefde, waaronder de premier van Engeland, een rokkenjager die in Amerika gaat proberen de liefde te vinden en een schrijver die zijn toevluchtsoord zoekt in Portugal. Een echte klassieker die bij veel mensen iedere kerst op het programma staat, dus niet gek dat deze in het lijstje staat.

3. The Shawshank Redemption (1994)

Volgens IMDb-stemmers is het de beste film aller tijden: The Shawshank Redemption. De dramafilm speelt zich af in een gevangenis en richt zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Andy Dufresne (Tim Robbins) en Red (Morgan Freeman). Die laatste houdt vol dat hij onschuldig is, maar wordt twee keer veroordeeld tot levenslang. Hoewel de film geen Oscars in de wacht wist te slepen, waren er wel maar liefst zeven nominaties. Op IMDb krijgt de film een 9,3 uit meer dan 2,7 miljoen stemmen.

2. Top Gun: Maverick (2022)

Dat Top Gun: Maverick in dit rijtje voorkomt is ook geen verrassing, want dit is met afstand de best bekeken film van dit jaar. De film doet het hiermee een stuk beter dan zijn voorganger uit 1986 en wordt ook beter beoordeeld op IMDb: met een 8,4 vinden mensen hem beter dan Top Gun, die ‘slechts’ een 6,9 mocht ontvangen. In de film opereert Maverick (Tom Cruise) als de mentor die een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie.

1. Avatar (2009)

Op de eerste plaats staat het legendarische Avatar uit 2009, waarvan het tweede deel—Avatar: The Way of Water—momenteel op het witte doek te zien is. Het eerste deel draait om Jake Sully, een gehandicapte oorlogsveteraan die naar de planeet Pandora reist om deze te koloniseren. Als hij in aanraking komt met de oorspronkelijke bewoners, de Na’vi, vindt hij eindelijk een thuis.

De complete top 10 van favoriete films

Hierboven hebben we de top 5 voor je op een rijtje gezet, maar de top 10 wordt natuurlijk afgesloten met nog vijf andere topfilms. Die vind je hieronder. De complete collectie met favorieten van de kijkers vind je hier op Pathé Thuis.

NummerTitelJaar
1Avatar2009
2Top Gun: Maverick2022
3The Shawshank Redemption1994
4Love Actually2003
5The Green Mile1999
6A Star is Born2018
7Titanic1997
8The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring2001
912 Years a Slave2013
10Grease1978

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pathé Thuis voegt regelmatig steengoede films toe aan haar aanbod. In het overzicht met nieuwe films op Pathé Thuis per maand zie je precies welke nieuwe titels op de planning van de streamingdienst staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over films en series? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg onze social media-kanalen. Ook kun je je aansluiten bij de Facebook-groep van Pathé Thuis-kijkers om kijktips uit te wisselen en het laatste nieuws te vinden.

Pathé Thuis 🍿

Synopsissen: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.