Pathé Thuis lanceert kortingsactie voor 30 Nederlandse topfilms

Liefhebbers van films uit ons eigen koude kikkerlandje hebben geluk, want Pathé Thuis heeft een gloednieuwe kortingsactie gelanceerd waarmee je tijdelijk naar 30 Nederlandse films kunt kijken voor verrassend lage prijzen. Hieronder vind je een overzicht.

Typisch Nederlands: gouwe ouwe en nieuwe toppers nu met flinke korting bij Pathé Thuis

Maar liefst 30 Nederlandse topfilms worden nu tijdelijk met flinke korting aangeboden op het video on demand-platform van Pathé Thuis. Je vindt een compleet overzicht op de actiepagina van Pathé Thuis. Hierbij kun je denken aan de hartverscheurende film Komt Een Vrouw Bij De Dokter (2009) met Carice van Houten en Barry Atsma, maar ook de prijswinnende film Vechtmeisje (2018), de misdaadthriller Penoza: The Final Chapter (2019) en de plat Rotterdamse komedie De Marathon (2012). Hieronder vind je nog 5 uitgelichte toptitels die het absoluut waard zijn om een kijkje bij te nemen.

5x Nederlandse topfilms met tijdelijk flinke korting bij Pathé Thuis

1. De Beentjes van Sint-Hildegard (2019)

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan.

Meer dan 700.000 mensen bezochten deze hitfilm in de bioscoop, waarmee hij de status van Gouden Film en vervolgens Platina Film wist te winnen. Op Koningsdag 2021 ging De Beentjes van Sint-Hildegard in televisiepremière. Maar liefst 2,5 miljoen kijkers bewonderden de dramakomedie live en met uitgesteld kijken kwam het totaal op 4 (!) miljoen.

2. Pietje Bell II: De jacht op de Tsarenkroon (2003)

Pietje beleeft met zijn vrienden een nieuw avontuur waarin hij jacht maakt op criminelen die de tsarenkroon in het vizier hebben.

Laatst is de eerste Pietje Bell-film op Netflix verschenen. Wie het vervolg uit 2003 graag zou willen kijken, kan bij Pathé Thuis terecht.

3. Buiten Is Het Feest (2020)

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, moet Sonne voor het eerst naar buiten te treden over haar traumatische verleden.

Een absolute sterrencast van onder andere Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Eelco Smits en Roosmarijn van der Hoek schittert in deze ontroerende film van Jelle Nesna uit 2020.

4. Brimstone (2016)

Het leven van de jonge Liz en haar gezin komt op het spel te staan als een huiveringwekkende dominee in hun kleine gemeenschap verschijnt. Liz weigert zich echter als slachtoffer te gedragen en vecht terug voor een beter leven.

“Onhollands goed” werd deze film uit 2016 genoemd. Onder de regie van Martin Koolhoven behaalde Brimstone tot nu toe een 7,1 uit 39.000 stemmen op IMDb.

5. I Don’t Wanna Dance (2021)

Joey staat voor een moeilijke beslissing. Hij gaat weg uit de destructieve dans met zijn moeder, of hij blijft bij haar en offert zijn eigen geluk op.

Slechts twee weken geleden, op donderdag 16 december, verscheen I Don’t Wanna Dance online bij Pathé Thuis. Toch is de splinternieuwe film nu al meegenomen in de kortingsactie.

Meer nieuws over de beste en nieuwste films van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het laatste nieuws over de films op Pathé Thuis te vinden. Zo laten we weten wat de populairste titels op de streamingdienst van dit moment zijn, lichten we verborgen parels uit en lees je toplijstjes van de beste films en je favoriete genre. Veel kijkplezier!