Dit zijn de 10 beste films die wél op Pathé Thuis te zien zijn, maar niet op andere streamingdiensten

Er zijn heel wat films uit de IMDb Top 250 te streamen op Pathé Thuis, maar sommige films hiervan zijn ook op andere streamingdiensten met een abonnement te bekijken. Hier vind je een overzicht van de 10 beste films op dit video on demand-platform die momenteel niet op SVOD-diensten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Videoland te zien zijn.

IMDb Top 250 van beste films aller tijden veelal bij Pathé Thuis te streamen

De allereerste film verscheen in het jaar 1988. Hij telde slechts 2.11 seconde en heette Roundhay Garden Scene. We zagen hierin een kort beeld waarin de allereerste “filmacteurs” ooit—Adolphe Le Prince, Sarah Whitley, Joseph Whitley en Harriet Hartley—in de tuin rondlopen en lachen.

Door de jaren heen zijn er echter heel wat nieuwe films verschenen. Dikwijls raadplegen we de Top 250 van de internationale filmdatabase IMDb om te kijken wat de best beoordeelde titels ooit zijn geworden. Bij Pathé Thuis zijn er heel wat films uit deze lijst te bewonderen, waaronder The Shawshank Redemption (1994, #1), The Dark Knight (2008, #3) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003, #6). Die films zijn echter ook met een abonnement op andere videodiensten te bekijken. Alledrie zijn ze namelijk op Amazon Prime Video te zien en de laatste twee genoemde films kun je ook op Netflix streamen.

Top 10: Beste films op Pathé Thuis die niet op andere streamingdiensten te zien zijn

Er zijn echter ook heel wat films die niet op Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland en andere SVOD-streamingdiensten te zien zijn. Hieronder vind je de 10 beste titels uit de IMDb Top 250 die op het moment van schrijven enkel bij TVOD-diensten als Pathé Thuis bekeken kunnen worden.

10. Intouchables (2011) – 8,5 uit 797.000 stemmen

Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de energieke Driss in dienst als hulp. Met alle gevolgen van dien.

9. The Usual Suspects (1995) – 8,5 uit 1.029.000 stemmen

Dave reist af van New York naar de westkust om Verbal, de enige overlevende getuige die een deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Dave is er zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean een hand in de zaak heeft.

8. La Vita è Bella (1997) – 8,6 uit 652.000 stemmen

Wanneer een Joodse bibliothecaris en zijn zoon het slachtoffer worden van de Holocaust, gebruikt hij een perfecte mix van wilskracht, humor en verbeeldingskracht om zijn zoon te beschermen.

7. Saving Private Ryan (1998) – 8,6 uit 1.291.000 stemmen

Drie broers sterven tijdens de tweede wereldoorlog. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.

6. The Silence of the Lambs (1991) – 8,6 uit 1.331.000 stemmen

Een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopathische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal “The Cannibal” Lecter te praten.

5. One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975) – 8,7 uit 954.000 stemmen

Om aan het zware werk in de gevangenis te ontkomen, doet de charismatische kruimeldief Randal McMurphy zich voor als psychiatrisch patiënt. In de inrichting zet hij de boel op stelten. Tot ongenoegen van hoofdzuster Ratched.

4. Pulp Fiction (1994) – 8,9 uit 1.907.000 stemmen

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden.

3. 12 Angry Men (1957) – 9,0 uit 729.000 stemmen

Een jury moet beslissen of een jongen schuldig is aan een moord. De zaak lijkt duidelijk en de leden denken naar huis te kunnen gaan, maar één jurylid is niet overtuigd en is tegen de veroordeling. Ze moeten elkaar zien te te overtuigen.

2. The Godfather: Part II (1974) – 9,0 uit 1.183.000 stemmen

Michael is de nieuwe Godfather geworden en wil zijn illegale zaken uitbreiden naar het westen van Amerika. Om zijn doel te bereiken is hij bereid al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen, maar op die manier maakt hij veel nieuwe vijanden.

1. The Godfather (1972) – 9,2 uit 1.705.000 stemmen

Don Corleone heeft in New York een waar maffia imperium opgebouwd. Zijn zoon Michael wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, totdat zijn vader na een aanslag in het ziekenhuis belandt.

Meer nieuws over de beste en nieuwste films van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het laatste nieuws over de films op Pathé Thuis te vinden. Zo laten we weten wat de populairste titels op de streamingdienst van dit moment zijn, lichten we verborgen parels uit en lees je toplijstjes van de beste films en je favoriete genre. Veel kijkplezier!