3 redenen om ‘Past Lives’ op Amazon Prime Video te kijken

Een paar weken geleden is Past Lives op Amazon Prime Video verschenen. De indrukwekkende dramafilm heeft de kans om tijdens de aankomende Oscars een beeldje voor Beste Film mee naar huis te nemen. Veel kijkers vinden dit dan ook een echt pareltje. Maar waarom? Wij zetten 3 redenen op een rij waarom je Past Lives eigenlijk niet zou mogen missen.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Dit kun je verwachten van ‘Past Lives’

Past Lives vertelt het verhaal van Nora en Hae Sung. Samen groeien ze op in Zuid-Korea en zelfs op jonge leeftijd hebben ze al gevoelens voor elkaar, maar dan vertrekt Nora met haar familie naar Canada. Ze verliezen elkaar uit het oog en er is een radiostilte van maar liefst twaalf jaar. Maar dan komen ze online tóch weer met elkaar in contact. Het duurt echter een decennium voordat ze elkaar weer in het echt kunnen zien. En dan rijst de vraag: is hun liefde eigenlijk nog wel meant-to-be?

3 redenen om ‘Past Lives’ te kijken

1️⃣ Past Lives biedt een meeslepende kijk op de levens van de hoofdpersonages Nora en Hae Sung, die ondanks fysieke afstand en tijd hun speciale verbinding behouden. De film, met Greta Lee en Teo Yoo in de hoofdrollen, is geprezen om zijn aandacht voor detail in het portretteren van deze complexe relaties.

2️⃣ De regie ligt in handen van Celine Song, die met deze film haar regiedebuut maakt en direct twee Oscars mee naar huis kan nemen. Het drama kan de Beste Film worden of het beeldje voor Beste Screenplay mee naar huis nemen. Erg gek is dat niet, want volgens kijkers en recensenten is de film zowel visueel als narratief indrukwekkend, met zorgvuldige close-ups en een cinematografie die de emotionele verbinding tussen de personages versterkt. Deze artistieke keuzes dragen bij aan een diepgaande en emotionele filmervaring​​.

3️⃣ Kijkers zijn sowieso ontzettend enthousiast over deze film. Zo regent het op social media positieve reacties en krijgt de film een dikke 7,9 op IMDb. Bekijk hieronder een greep uit de reacties.

‘Past Lives’ staat sinds kort op Amazon Prime Video

Mocht je benieuwd zijn geworden naar Past Lives en hem nog niet gezien hebben (of voor een tweede keer willen kijken): sinds kort kun je hem in het aanbod van Amazon Prime Video vinden. Daar is hij nu zonder aanvullende kosten te bekijken.

Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.