Live kijken: wielrennen bij ‘Parijs-Roubaix’ op tv en online | 9 april 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens Parijs-Roubaix op tv en online kijken kunnen op zondag 9 april 2023. In dit artikel geven wij aan aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Parijs-Roubaix’ (op 9 april 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd Parijs-Roubaix per videodienst in Nederland. Benieuwd naar meer informatie? Lees dan ons artikel met de voorbeschouwing van Parijs-Roubaix 2023, waarin we onder andere het parcours bespreken. Daarnaast gaan we in op De Nederlandse deelnemers, favorieten, voorgaande winnaars en meer informatie.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix bij NLZIET. Via deze streamingdienst kun je naar de race kijken vanaf 13:10 uur, omdat hij vanaf van lineair wordt uitgezonden. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix bij discovery+. Direct vanaf 10:30 uur ’s ochtends wordt de strijd al vertoond op deze videodienst. Discovery heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die wielrennen van ‘Parijs-Roubaix’ uitzenden

Bij NPO 1 kun je vanaf 13:10 uur kijken naar Parijs-Roubaix, maar momenteel heeft Eurosport de uitzendrechten van heel Parijs-Roubaix (vanaf 10:30 uur) in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Informatie over de sportwedstrijd

Precies een week na de Ronde van Vlaanderen worden de wielrenners uitgedaagd om Parijs-Roubaix te fietsen, ook wel bekend als ‘De Hel van het Noorden’. Deze onstuimige wedstrijd behoort tot de vijf wielerklassiekers. Tussen de start en de finish moeten de renners een monsterlijke afstand van 259 kilometers afleggen. De wielerwedstrijd heeft zijn bijnaam te danken aan de vele kasseistroken in het parcours, waardoor het een flink karwei is om de koers uit te rijden.

De wielerprofs staan ieder jaar weer voor een verrassing, omdat het aantal kasseienstroken in de koers constant verschilt. Door de verschillende weersomstandigheden is het tevens de vraag of de pedaleurs over stoffige kasseien hobbelen, of wegglijden door de modder. Ieder jaar stuiteren de renners over meer dan 50 kilometer van deze kasseien, die normaliter al te slecht zijn om over te slenteren. De wielerwedstrijd mag dan ook met recht de kasseienklassieker der kasseienklassiekers worden genoemd.

De originele kasseistroken worden waar mogelijk als erfgoed beschermt door de organisatie. Bij sommige stukken is zelfs alleen publiek welkom op de wedstrijddag. Iedere strook krijgt een aantal sterren, wat aangeeft hoe zwaar dit onderdeel is. Zo zijn Bos van Wallers-Arenberg, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre de zwaarste kasseistroken die de renners kunnen trotseren.

CompetitieParijs-Roubaix
SportWielrennen
DatumZondag 9 april 2023
LocatieFrankrijk: van Compiègne naar Roubaix