Live kijken: wielrennen ‘Parijs-Nice’ op tv en online | 5-12 maart 2023

Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wedstrijd in het wielrennen tijdens Parijs-Nice op tv en online kijken kunnen van 5-12 maart 2023, van zondag tot en met de daaropvolgende zondag. In dit artikel geven wij aan aan of deze serie op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Parijs – Nice’ (5-12 maart 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wedstrijden in het wielrennen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijd Parijs-Nice per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Parijs-Nice bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzenden van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de wielerwedstrijd Parijs-Nice jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het wielrennen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die wielrennen van Parijs-Nice uitzenden

Momenteel heeft Eurosport de uitzendrechten van Parijs-Nice 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van de etappes in deze wielerwedstrijd. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar elke etappe.

Daarnaast vertoont de Belgische zender Eén ook op televisie via Sporza meerdere uitzendingen van Parijs-Nice 2023. Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de beide bovenstaande zenders te vinden zijn, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport en Eén in je zenderoverzicht te vinden zijn.

Last KM - Stage 5 - #ParisNice 2023

Informatie over de sportwedstrijd

CompetitieParijs-Nice
SportWielrennen
StartdatumZondag 5 maart 2023
EinddatumZondag 12 maart 2023
LocatieFrankrijk: start rondom Parijs en finish op de Promenade des Anglais in Nice

  • Kun je op tv naar de wielerwedstrijd Parijs-Nice kijken op 5-12 maart 2023?

    Ja, je kunt via de zenders van Eurosport (onderdeel van Warner Bros. Discovery) live kijken naar de uitzending van deze wielerwedstrijd van zondag 5 maart tot en met zondag 12 maart 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die wielrennen bij Parijs – Nice uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook Parijs-Nice. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.